RADITE I ZARADITE SA SVOJIH 10 PRSTIJU: Serijal - Započni biznis (4) - želite da otvorite salon za masažu?

V.N.

01. 08. 2021. u 10:40

OTVARA se sve više salona za masažu koji nude niz relaksacionih i terapeutskih usluga za klijente.

РАДИТЕ И ЗАРАДИТЕ СА СВОЈИХ 10 ПРСТИЈУ: Серијал - Започни бизнис (4)  - желите да отворите салон за масажу?

Foto Arhiva

Za uspešan početak i otvaranje salona neophodno je ispuniti nekoliko osnovnih kriterijuma: završena medicinska škola za fizioterapeuta ili kurs, poslovni prostor u zakupu ili u sopstvenom vlasništvu, oprema - sto za masažu, peškiri, ulja i losioni, mirišljave sveće, fiskalna kasa, knjigovođa…

Prostor je neophodno prilagoditi sanitarnim uslovima. Zidovi, pregradni zidovi između odeljenja i tavanice u objektu su od čvrstog materijala, ravni, glatke površine i bez oštećenja, čisti, bele ili druge svetle boje. Podovi su od čvrstog, vodonepropustivog materijala, ravni, bez oštećenja, pogodni za čišćenje, pranje, dezinfekciju, i ne smeju biti klizavi.

Najmanja površina radne prostorije za usluge masaže sa jednim mestom je 10 kvadratnih metara. Za svako novo mesto, površina radne prostorije uvećava se za četiri kvadrata po ležaju.

Foto Arhiva

Za novi sto za masažu potrebno je izdvojiti od 30.000 dinara, dok se polovni može kupiti za upola manje sredstava. Ulje i losion za masažu koštaju oko 600, a peškir po komadu oko 200 dinara. Najčešći oblik registracije u APR-u je preduzetnik. Šifra delatnosti: 9604 Delatnost nege i održavanja tela.

Potrebno je da zaposleni ima završenu obuku za protivpožarnu zaštitu, i zaštitu na radu,

Akt o proceni rizika na radnom mestu, sanitarnu knjižicu. Bar jedan zaposleni mora da ima položen test prve pomoći osim ukoliko je među zaposlenima neko završio medicinsku školu. Diplome, uverenja, javne isprave, licence – potrebno je da budu izloženi  na vidnom mestu u objektu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri