VJOSA U PANICI ZBOG SRPSKE I RUSKE VOJSKE: "Svi sarađujemo sa Amerikom, samo Beograd jača uticaj Kremlja"

Tanjug

23. 05. 2021. u 19:32

PREDSEDNICA privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani optužila je danas Srbiju da jača uticaj Kremlja u regionu organizovanjem zajedničkih vežbi s ruskom vojskom i pohvalila se da za to vreme tzv. kosovske bezbednosne snage učestvuju u zajedničkim vojnim vežbama sa snagama SAD.

ВЈОСА У ПАНИЦИ ЗБОГ СРПСКЕ И РУСКЕ ВОЈСКЕ: Сви сарађујемо са Америком, само Београд јача утицај Кремља

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Printscreen

- Dok (tzv.) Kosovo i druge zemlje u regionu učestvuju u zajedničkim vojnim vežbama sa američkom vojskom, Srbija jača uticaj Kremlja i destabilizuje region organizovanjem zajedničke vežbe sa ruskom vojskom - napisala je Osmanijeva na Tviteru.

Taktičkom vežbom s bojevim gađanjem srpskih i ruskih specijalaca, danas je na poligonu "Orešac" završena sedmodnevna obuka pripadnika 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije i 2. brigade Specnaza Oružanih snaga Rusije.

Istovremeno, kontigent tzv. kosovskih bezbednosnih snaga učestvuje u multinacionalnoj vežbi "Laufer 21" u Hrvatskoj, koja je deo vežbe "Neposredni odgovor 21", u okviru međunarodne vežbe "Branilac Evrope 21", predvođene američkom vojskom za Evropu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)