OVO JE OTVORENA PROVOKACIJA HRVATSKE NA RAČUN SRBIJE: Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju reagovao povodom sramne najave

D.Z.

06. 05. 2021. u 21:27

- NAJAVE Hrvatske da na Kosovu i Metohiji planira da instalira vojni kamp najotvorenija su pretnja po mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana, ali i Srbima koji su ostali da žive na teritoriji naše južne pokrajine.

ОВО ЈЕ ОТВОРЕНА ПРОВОКАЦИЈА ХРВАТСКЕ НА РАЧУН СРБИЈЕ: Директор канцеларије за Косово и Метохију реаговао поводом срамне најаве

Foto Tanjug

Ovako je povodom pomenute najave reagovao Petar Petković direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističući da je reč o direktnom kršenju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, jer je, kako ocenjuje, raspoređivanje vojnika na teritoriji Kosova i Metohije moguće samo u skladu sa ovim dokumentom i ničiji snovi o vojnim okupacijama ne mogu to poništiti.

- Očekujemo jasnu i nedvosmislenu reakciju zvaničnika Evropske unije i Brisela, koji mora stati na put ovakvom zveckanju oružjem, koje dolazi od zemlje koja je članica EU. Nema sumnje da je reč o otvorenoj provokaciji Hrvatske na račun Srbije i udaru na dobrosusedske odnose koje naša zemlja neguje sa zvaničnim Zagrebom, uprkos učestalim provokacijama-ističe se u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje da Srbija neće na provokacije odgovarati jezikom provokacija, ali da svima treba da bude jasno da neće ni blagonaklono gledati na ovakve pretnje koje unose nemir u živote Srba koji su već jednom iskusili "Pogrome" i "Oluje".

- Zato, neka se niko ne zavarava da će bilo kome biti dozvoljeno da svoje militantne snove ostvaruje preko leđa srpskog naroda. To se neće dogoditi-zaključuje Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti