VUČIĆ ČESTITAO DAN GARDE: Budni i spremni u miru i odlučni i hrabri u ratu!

Tanjug

06. 05. 2021. u 12:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas ministru odbrane Nebojši Stefanoviću i svim pripadnicima Garde 6. maj - Dan jedinice, i zahvalio im na besprekornom vršenju službe.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ГАРДЕ: Будни и спремни у миру и одлучни и храбри у рату!

Foto: Tanjug

- Posebno mi je zadovoljstvo da u ime čitave nacije, svim pripadnicima Garde čestitam 6. maj - Dan jedinice. Nastavljajući tradiciju Srpske Gvardije dugu 191 godinu, vršite dužnost sa izuzetnom posvećenošću i zalaganjem, oličavajući najviše vojne vrline - istakao je Vučić u čestitki.

Predsednik je naveo da su pripadnici Garde stekli i očuvali renome najelitnije jedinice vojske, dajući doprinos uspešnom stvaranju moderne i funkcionalne vojne organizacije.

- Budni i spremni u miru i odlučni i hrabri u ratu, sa ponosom nosite gardijsku uniformu i dodeljena odlikovanja za zasluge i postignute rezultate - dodao je Vučić.

Istakao je i da gardisti doslednim i efikasnim angažovanjem u izvršavanju postavljenih zadataka i neprekidnim sopstvenim usavršavanjem, iz godine u godinu, unapređuju posebno oblast vojnog protokola za potrebe državnog i vojnog rukovodstva i time doprinose jačanju ugleda Vojske i Republike Srbije, pri tome inspirišući i druge pripadnike vojske.

- Hvala vam na besprekornom vršenju službe. Siguran da ćete kao i do sada profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati operativnu sposobnost svoje jedinice i ostati ponos nacije, čestitam vam praznik - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Prva gardijska jedinica u Srbiji "Gvardija" formirana je na osnovu naredbe kneza Miloša Obrenovića na Đurđevdan 1830. godine u Požarevcu.

Sadašnja Garda nastala je preformiranjem Gardijske brigade u Gardu 30. novembra 2006. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost