PETKOVIĆ POVODOM ULTIMATUMA PRIŠTINE: Još jedna potvrda da albanski političari ne žele dijalog

D. Z.

05. 05. 2021. u 22:22

OCENjUJUĆI da ne prođe dan da političari u Prištini na najbezočniji mogući način ne pogaze dijalog u Briselu i sve do sada postignute sporazume, Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju istakao je da su nametnuta rešenja i ultimatumi koji danas dolaze iz Prištine još jedna potvrda u nizu da albanski političari ne žele istinski dijalog, već na sve moguće načine pokušavaju da ga sabotiraju.

ПЕТКОВИЋ ПОВОДОМ УЛТИМАТУМА ПРИШТИНЕ: Још једна потврда да албански политичари не желе дијалог

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

-Ako Aljbin Kurti misli da sa takvim spiskom zahteva dođe u Brisel pred predsednika Aleksandra Vučića, onda on očigledno ništa nije razumeo, ili se samo pravi da ne razume, jer od pritisaka na Beograd nema ništa.-istakao je u saopštenju za javnost direktor Petković. BriselOn je dodao da ukoliko neko u Prištini misli da može da vodi pregovore sa Beogradom tako što će ispostaviti svoju listu lepih želja, onda taj neko živi u paralelnoj realnosti u kojoj nema mnogo dodira sa stvarnošću.

-A stvarnost je ispunjenje svih prethodno postignutih dogovora, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština.Zato je neophodno da političari u Prištini što pre prihvate realnost da je dijalog zasnovan na objektivnim premisama jedini ključ za rešenje svih nasleđenih problema, a ne put za očuvanje zamrznutog konflikta, ili još gore, okidač za stvaranje nove nestabilnosti u regionu-ističe u saopštenju za javnost direktor Petković naglašavajući da je Beograd opredeljen ka dijalogu u najboljoj veri da se kompromisom dođe do politički održivog rešenja i da je vlast u Beogradu odana politici koja gradi budućnost, a ne nazadnim rešenjima koja nas vode u prošlost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!