SRBIJU OČEKUJU NEVEROVATNE PROMENE: Vučić o detaljima posete Briselu - Imali smo mnogo važnih sastanaka!

Novosti online

26. 04. 2021. u 19:33

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Briselu, gde je danas imao niz odvojenih susreta sa najvišim zvaničnicima Evropske unije, sa kojima je razgovarao o budućnosti naše zemlje i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

СРБИЈУ ОЧЕКУЈУ НЕВЕРОВАТНЕ ПРОМЕНЕ: Вучић о детаљима посете Бриселу - Имали смо много важних састанака!

Foto: Pink TV Printskrin

Vučić je detalje posete objavio i na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Imali smo mnogo važnih razgovora danas i juče, pre svega o procesu evropskih integracija Srbije i svemu što je s tim povezano.


- Dijalog Beograda i Prištine, i šta je to što se očekuje da uradimo u narednom periodu.
Važno je da vidimo kakvi će biti zahtevi Albanaca, što se nas tiče, mi nemamo nikakvih zahteva, osim da se ispuni sve ono što smo dogovorili i što je potpisano. Dolazimo u dobroj veri da ćemo naići na otvorena vrata i da ćemo moći da razgovaramo o važnim rešenjima.

- Vladavina prava, pokušali smo time da se ozbiljno bavimo i verujem da možemo još mnogo dobrih rezultata da isporučimo. Mislim da taj napredak primećuju ljudi u Evropskoj komisiji i verujem da će naš trud i angažman biti nagrađen.

- Važno pitanje bilo je i naše prihvatanje deklaracija EU, a da ne ugrozimo naše vitalne, nacionalne i državne interese.

- Ovo su suštinske i velike stvari, ali pregovarali smo i o izgradnji infrastrukturnih projekata, Srbija to sebi može da priušti. Dugo smo razgovarali, dobili smo neverovatnu cenu, to će drastično da promeni našu zemlju. Važno je za kretanje ljudi, ali i za teretni saobraćaj, mnogo veću korist ćemo ostvariti. Investiciona ulaganja u našu zemlju doprinose rastu BDP-a i životnog standarda. Neverovatne promene za Srbiju! Velika nada i šansa za nas da bismo brže išli napred!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

PREDSEDNIKA SRBIJE NE ISPUŠTAJU IZ USTA: U Skupštini Crne Gore tema Vučić i ustreptala ministarka