VUČIĆ O SRAMNOJ IZJAVI IZETBEGOVIĆA: "Mnogi u regionu žive od izjava da je Srbija loša"

Tanjug

24. 01. 2021. u 12:26

ВУЧИЋ О СРАМНОЈ ИЗЈАВИ ИЗЕТБЕГОВИЋА: Многи у региону живе од изјава да је Србија лоша

Foto: D. Milovanović

NAJLAKŠE je uvrediti Bakira Izetbegovića, ali kada vodite državu brinete o miru i stabilnosti, a naš interes je da imamo dobre odnose u regionu, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Zato prećutite i kažete da su Bošnjaci veliki narod i to je to. Oni govore o sebi - poručio je Vučić na tv Prva, upitan da prokomentariše izjavu Izetbegovća o Srbima kao lošem narodu.

On je istakao da je naš interes da se nastavi saradnja sa svima u regionu, razvoj i ulaganje.

Vučić je napomenuo da je lako uvrediti Izetbegovića, ali da smo mi najveći i najbrojniji narod na Zapadnom Balkanu, mada i sve druge, kako je rekao, smatra velikim i ozbiljnim narodima.

- Kada je tako onaj ko je veliki mora da vodi računa. Malima je lako, kao i opoziciji, da pričaju gluposti, jer ne snose odgovornost - napomenuo je Vučić.

Vučih je dodao da je važno da se nastavi ekonomski razvoj i napomenuo da je Srbija po tome minus jedan, a BiH minus šest.

- Mi ćemo morati da ulozimo još novca u Republiku Srpsku, jer je takva situacija - najavio je on..

On je ukazao da na žalost mnogi u regionu žive na osnovu istih izjava, deo u Crnoj Gori, u BiH, kod Albanaca, da je Srbija loša, hegemon, ali mi moramo, kako kaže, da imamo raumevanja za njihovu emociju, a drugo su političke laži.

- Srbija će biti uskoro prva u regionu i po prosečnim platama - navodi Vučić i ističe da nemamo problem da pomognemo, i nećemo da se svađamo.

Istakao je i da se nada poboljšanju odnosa sa Crnom Gorom, ali je ukazao i da nema razloga zašto se naš ambasador ne bi vratio.

- Nemojte da kazete da ne možete da povučete odluku, to nije ni po Bečkoj konvenciji - kazao je predsednik.

Dodaje i da veruje u bolje odnose sa Crnom Gorom i podseća da je Srbija kupila 5 odsto prenosne mreže u Crnoj Gori.

- Mi smo zainteresovani za širenje u regionu, želimo da ulazemo ogroman novac u Crnu Goru, BiH.. Biće to u redu - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)