VUČIĆ O SRAMNOJ IZJAVI IZETBEGOVIĆA: "Mnogi u regionu žive od izjava da je Srbija loša"

Tanjug

24. 01. 2021. u 12:26

NAJLAKŠE je uvrediti Bakira Izetbegovića, ali kada vodite državu brinete o miru i stabilnosti, a naš interes je da imamo dobre odnose u regionu, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ВУЧИЋ О СРАМНОЈ ИЗЈАВИ ИЗЕТБЕГОВИЋА: Многи у региону живе од изјава да је Србија лоша

Foto: D. Milovanović

- Zato prećutite i kažete da su Bošnjaci veliki narod i to je to. Oni govore o sebi - poručio je Vučić na tv Prva, upitan da prokomentariše izjavu Izetbegovća o Srbima kao lošem narodu.

On je istakao da je naš interes da se nastavi saradnja sa svima u regionu, razvoj i ulaganje.

Vučić je napomenuo da je lako uvrediti Izetbegovića, ali da smo mi najveći i najbrojniji narod na Zapadnom Balkanu, mada i sve druge, kako je rekao, smatra velikim i ozbiljnim narodima.

- Kada je tako onaj ko je veliki mora da vodi računa. Malima je lako, kao i opoziciji, da pričaju gluposti, jer ne snose odgovornost - napomenuo je Vučić.

Vučih je dodao da je važno da se nastavi ekonomski razvoj i napomenuo da je Srbija po tome minus jedan, a BiH minus šest.

- Mi ćemo morati da ulozimo još novca u Republiku Srpsku, jer je takva situacija - najavio je on..

On je ukazao da na žalost mnogi u regionu žive na osnovu istih izjava, deo u Crnoj Gori, u BiH, kod Albanaca, da je Srbija loša, hegemon, ali mi moramo, kako kaže, da imamo raumevanja za njihovu emociju, a drugo su političke laži.

- Srbija će biti uskoro prva u regionu i po prosečnim platama - navodi Vučić i ističe da nemamo problem da pomognemo, i nećemo da se svađamo.

Istakao je i da se nada poboljšanju odnosa sa Crnom Gorom, ali je ukazao i da nema razloga zašto se naš ambasador ne bi vratio.

- Nemojte da kazete da ne možete da povučete odluku, to nije ni po Bečkoj konvenciji - kazao je predsednik.

Dodaje i da veruje u bolje odnose sa Crnom Gorom i podseća da je Srbija kupila 5 odsto prenosne mreže u Crnoj Gori.

- Mi smo zainteresovani za širenje u regionu, želimo da ulazemo ogroman novac u Crnu Goru, BiH.. Biće to u redu - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)