MAKEDONIJA JE ČAK PROMENILA I IME, A NISU JE PRIMILI U EVROPU: Predsednik poručio - Srbija se velikom brzinom približava EU

Tanjug

19. 12. 2020. u 07:55

MAKEDONIJA je čak promenila ime, a EU čak ni tada nije sa tom zemljom otvorila pristupne pregovore, podseća predsednik Aleksandar Vučić, govoreći na temu zašto EU ove godine nije otvorila nijedno pregovaračko poglavlje Srbiji.

МАКЕДОНИЈА ЈЕ ЧАК ПРОМЕНИЛА И ИМЕ, А НИСУ ЈЕ ПРИМИЛИ У ЕВРОПУ: Председник поручио -  Србија се великом брзином приближава ЕУ

Foto: Prva printskrin

- Zaista ima mnogo stvari koje treba bolje i drugačije da uradimo i počeli smo i nastavićemo. Ali, da postavimo stvari sasvim otvoreno. EU nije otvorila pregovore Makedoniji koja je čak promenila i ime zemlje, a obećavali su im kule i gradove, i nema šta ih nisu sve obmanjivali, a na kraju im nisu ni otvorili pregovore - rekao je Vučić sinoć u emisiji na TV Prva.

Vučić kaže da se Srbija velikom brzinom približava EU i kada je reč o evropskom standardu, ali da ne možemo odjednom to da stignemo, pošto smo mnogo zaostajali i više od 100 godina.

- Ako nastavimo ovako, i ako budemo u naredne tri godine broj jedan po prvirednom rastu u Evropi, ta razlika će biti drastično smanjena - istakao je predsednik Srbije.

Kaže da to znači veće plate i penzije, bolje puteve i pruge...

Vladavina prava je veoma važna, napominje Vučić, dodajući da upravo vladavina prava donosi najviše stranih investicija kada se neko odlučuje da dođe u našu zemlju.

Ističe da strani investitori upravo najviše biraju Srbiju kao destinaciju za svoja ulaganja i da i to govori o vladavini prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (54)

Marko

19.12.2020. 10:47

Clanstvo u EU je strateski cilj Srbije. Proces evropske integracije je slozen i sveobuhvatan i podrazumeva vise faza kroz koje prolazi svaka drzava koja zeli clanstvo u EU. Samo treba nastaviti sa odgovornom politikom i Srbija je na dobrom putu.

Stefan

19.12.2020. 10:49

Srbija je na evropskom putu. Da postoji vladavina prava, govori upravo veliki broj investitora u Srbiji, koji to stavljaju kao jedan od najvaznijih uslova. Sada je najvaznije ocuvati ekonomsku stabilnost da bi se popravio standard gradjana.

Petar

19.12.2020. 10:51

Skoro svaki grad u Srbiji, dobio je najmanje jednu fabriku. Za strane investitore, Srbija je obecana zemlja, jer posedujemo kvalitetnu radnu snagu i uslove za rad. Na dobrom smo putu ka EU, zato smo i pozeljno trziste stranim investitorima.

Dejo

19.12.2020. 12:00

Zahvaljujući dobrim merama odgovornom politikom i diplomatijom i ekonomijom mogu da kažem da smo mnogo toga uradili a da smo sve bliži EU jer smo mi odgovorna zemlja i odgovorni ljudi. Predsednik Aleksandar Vučić je mnogo toga uradio i zahvalan sam mu na svemu.

Obren

19.12.2020. 12:04

Ako ovako nastavimo odgovorno i marljivo da radimo kao što smo do sada radili biće to jedan veliki korak za nas i jedna velika pobeda. Uspećemo mi da dobijemo tačan datum o članstvu verujem predsedniku i našoj državi i smatram da su mnogo toga uradili kako bi do toga došli.

Jelena

19.12.2020. 12:38

Članstvo u EU je strateški cilj Srbije. Proces evropske integracije je složen i sveobuhvatan i podrazumeva više faza kroz koje prolazi svaka država koja želi članstvo u EU.Samo treba nastaviti sa odgovornom politikom i Srbija je na dobrom putu.

Ivana

19.12.2020. 13:48

Srbija će sa KiM ući u Evropu. To je činjenica dijalog u Briselu i Vašingtonu približio je KiM Srbiji, i svoj narod na KiM. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj.