MAKEDONIJA JE ČAK PROMENILA I IME, A NISU JE PRIMILI U EVROPU: Predsednik poručio - Srbija se velikom brzinom približava EU

Tanjug

19. 12. 2020. u 07:55

MAKEDONIJA je čak promenila ime, a EU čak ni tada nije sa tom zemljom otvorila pristupne pregovore, podseća predsednik Aleksandar Vučić, govoreći na temu zašto EU ove godine nije otvorila nijedno pregovaračko poglavlje Srbiji.

МАКЕДОНИЈА ЈЕ ЧАК ПРОМЕНИЛА И ИМЕ, А НИСУ ЈЕ ПРИМИЛИ У ЕВРОПУ: Председник поручио -  Србија се великом брзином приближава ЕУ

Foto: Prva printskrin

- Zaista ima mnogo stvari koje treba bolje i drugačije da uradimo i počeli smo i nastavićemo. Ali, da postavimo stvari sasvim otvoreno. EU nije otvorila pregovore Makedoniji koja je čak promenila i ime zemlje, a obećavali su im kule i gradove, i nema šta ih nisu sve obmanjivali, a na kraju im nisu ni otvorili pregovore - rekao je Vučić sinoć u emisiji na TV Prva.

Vučić kaže da se Srbija velikom brzinom približava EU i kada je reč o evropskom standardu, ali da ne možemo odjednom to da stignemo, pošto smo mnogo zaostajali i više od 100 godina.

- Ako nastavimo ovako, i ako budemo u naredne tri godine broj jedan po prvirednom rastu u Evropi, ta razlika će biti drastično smanjena - istakao je predsednik Srbije.

Kaže da to znači veće plate i penzije, bolje puteve i pruge...

Vladavina prava je veoma važna, napominje Vučić, dodajući da upravo vladavina prava donosi najviše stranih investicija kada se neko odlučuje da dođe u našu zemlju.

Ističe da strani investitori upravo najviše biraju Srbiju kao destinaciju za svoja ulaganja i da i to govori o vladavini prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (54)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)