ISTORIJSKI POZDRAV SERGEJA LAVROVA: Ruski ministar pre ulaska u avion poslao jaku poruku Srbima (FOTO)

Novosti online

15. 12. 2020. u 21:53

ИСТОРИЈСКИ ПОЗДРАВ СЕРГЕЈА ЛАВРОВА: Руски министар пре уласка у авион послао јаку поруку Србима (ФОТО)

Foto: Printskrin Tanjug

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas je boravio u zvaničnoj poseti Beogradu.

Za Lavrova je upriličen doček, a njega je, kao što je ranije najavljeno, na aerodromu dočekao ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković. Pored njega tu su i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

Nakon obilaska važnih lokacija u Beogradu, a u društvu predsednika Srbije, održan je sastanak u vili Mir, koji je počeo u 16.30 časova. Nakon sastanka, Vučić i Lavrov su se obratili građanima Srbije.

- Hvala Srbiji i predsedniku Vučiću na gostoprimstvu i ljubaznosti. Pričali smo i o Kosovu, izrazili smo želju da Evropa kao posrednik doprinese donošenje važnih i ispravnih odluka i da prepozna očiglednu sabotažu Prištine. Izbegavaju formiranje SZO i to je već godinama jasno. Preneo sam srdačne pozdrave predsedika Putina i poželeo sve najbolje predsedniku Vučiću, rekao je Lavrov.

- Srbija je donela odluku da čuva svoju vojnu neutralnost, nećemo biti deo vojnih blokova. Sami ćemo brinuti o svom nebu, svojim rekama... Izneo sam svoju ličnu zabrinutost za situaciju u regionu i da ćemo sve rešavati razgovorom i dijalogom. Hvala što se u jeku epidemije došli u Srbiju i što pokazujete prijateljstvo prema Srbiji, rekao je predsednik Vučić.

Ministar spoljnih poslova u Rusiji je završio jednodnevnu posetu Beogradu. Na aerodromu ga je ispratio Ministar spoljnih poslova u Srbiji Nikola Selaković.

Pre nego što je ušao u avion, Lavrov je sa tri prsta pozdravio građane Srbije.

Ministar Lavrov je krenuo za Zagreb gde nastavlja posetu regionu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)