ISTORIJSKI POZDRAV SERGEJA LAVROVA: Ruski ministar pre ulaska u avion poslao jaku poruku Srbima (FOTO)

Novosti online

15. 12. 2020. u 21:53

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas je boravio u zvaničnoj poseti Beogradu.

ИСТОРИЈСКИ ПОЗДРАВ СЕРГЕЈА ЛАВРОВА: Руски министар пре уласка у авион послао јаку поруку Србима (ФОТО)

Foto: Printskrin Tanjug

Za Lavrova je upriličen doček, a njega je, kao što je ranije najavljeno, na aerodromu dočekao ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković. Pored njega tu su i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

Nakon obilaska važnih lokacija u Beogradu, a u društvu predsednika Srbije, održan je sastanak u vili Mir, koji je počeo u 16.30 časova. Nakon sastanka, Vučić i Lavrov su se obratili građanima Srbije.

- Hvala Srbiji i predsedniku Vučiću na gostoprimstvu i ljubaznosti. Pričali smo i o Kosovu, izrazili smo želju da Evropa kao posrednik doprinese donošenje važnih i ispravnih odluka i da prepozna očiglednu sabotažu Prištine. Izbegavaju formiranje SZO i to je već godinama jasno. Preneo sam srdačne pozdrave predsedika Putina i poželeo sve najbolje predsedniku Vučiću, rekao je Lavrov.

- Srbija je donela odluku da čuva svoju vojnu neutralnost, nećemo biti deo vojnih blokova. Sami ćemo brinuti o svom nebu, svojim rekama... Izneo sam svoju ličnu zabrinutost za situaciju u regionu i da ćemo sve rešavati razgovorom i dijalogom. Hvala što se u jeku epidemije došli u Srbiju i što pokazujete prijateljstvo prema Srbiji, rekao je predsednik Vučić.

Ministar spoljnih poslova u Rusiji je završio jednodnevnu posetu Beogradu. Na aerodromu ga je ispratio Ministar spoljnih poslova u Srbiji Nikola Selaković.

Pre nego što je ušao u avion, Lavrov je sa tri prsta pozdravio građane Srbije.

Ministar Lavrov je krenuo za Zagreb gde nastavlja posetu regionu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)