I DANAS, 25 godina od vojno policijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa Srba nakon Drugog svetskog rata, Hrvatska će ovaj dan obeležiti nizom manifestcija kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti, dok se u Srbiji taj dan obeležava kao dan tuge zbog 250.000 prognanih i više od 1.800 ubijenih ili nestalih.

Dusan

04.08.2020. 01:22

Ja sam krajisnik i sramota me je ako se ovaj izdajnik pojavi u Kninu . Koga on zastupa ? Svoju fotelju ?! Ide na proslavu stradanja vlastitog naroda . Može li biti nešto gore ?!

Mrkajlo

04.08.2020. 08:09

Oluja je samo završni čin genocida nad Srbima započet 1941. Što nije uspjelo Paveliću, dovršio je Tuđman. To što sva Hrvatska slavi genocid neka je njima na obraz.

Dragan R

04.08.2020. 09:16

О каквом то помирењу говорите? Да ли сте икада чули било ког Хрвата да се извинио за злочине које су Србима учинили његови сународници, а о званичном извињењу хрватске државе да и не говоримо. А било их је безброј и били су правило а не изузетак. Да споменем само оне најкрупније и најјезивије које ни један разуман човек никада не сме ни да заборави ни да опрости, злочине у Мачви и западној Србији у првом светском рату, геноцид у НДХ у другом светском рату, "Олују". Уосталом како је уопште могуће помирење са народом који "оцем домовине" сматра Анту Старчевића патолошког србомрсца? Маните се ћорава посла. Наравно, са свима па и са таквима се мора и треба сарађивати, али искљичиво формално и пословно и строго на принципу реципроцитета. И ништа више од тога.

Dhc

04.08.2020. 10:09

Hrvatska politika nikada nije bila na strani pravde istine i pomirenja. Tako vam se vrati kada dozvilite da nato zlikovci od krajne prave drzavu.

Dhc

04.08.2020. 10:14

Kako se sada nato zlikovci koji su na vlasti u Hrvatskoj slade kako se mi svadjamo. Jasan je cilj proterivanja Srba iz Hrvatske kao i bombardovanje Srbije. Jasno je da Hrvatsku državu vode Nato zlikovci. Ljudi se dele na dobre i loše ali krajnje je sumnjiva njihova spoljna politika napadanja Srba.