IZBORI U DS POMERAJU SE NA 19. SEPTEMBAR ZBOG KORONE: Smena Lutovca pa ujedinjenje?

D. M.

22. 07. 2020. u 07:15

ODGOVOR na poziv Borisa Tadića i SDS da se rukovodstvo demokrata izjasni do kraja meseca o ujedinjenju u veliku stranku, što je započeto još je pre godinu dana, po svoj prilici moraće da sačeka izbore za novo rukovodstvo DS.

ИЗБОРИ У ДС ПОМЕРАЈУ СЕ НА 19. СЕПТЕМБАР ЗБОГ КОРОНЕ: Смена Лутовца па уједињење?

Tanjug

Izbori, koje je jedan deo članova Glavnog odbora zakazao za 22. avgust, kako saznajemo, biće pomereni zbog situacije sa epidemijom virusa korona, i zasad je kao novi datum određen 19. septembar.

To bi danas trebalo da saopšte potpredsednik Dragoslav Šumarac i Vida Ognjenović, koja je na čelu Organizacionog odbora za izbore u DS. Ova struja u DS zalaže se za formiranje velike Demokratske stranke, dok je Lutovac taj koji, kako kažu naši izvori, sve vreme koči dogovoreno udruživanje sa Tadićem i Nebojšom Zelenovićem iz Zajedno za Srbiju.

Oko toga su se na društvenim mrežama nedavno i otvoreno sukobili lideri DS i SDS, a Tadić je optužio Lutovca da minira ujedinjenje. Lutovac, s druge strane, optužuje Tadića da ima aspiracije da ponovo dođe na čelo Demokratske stranke.

Funkcioner SDS Konstantin Samofalov kaže nam da je jedini način da se pobedi SNS formiranje jake, proevropske opozicione stranke levog centra:

- Ne mogu Vučića pobediti sklepani forumi nomenklatura vrednosno raznorodnih stranaka, niti nestranački eksperimenti koji su nam potrošili prethodnih osam godina.

Radoslav Milojičić Kena takođe smatra da samo velika i ujedinjenja DS može da stane "na crtu" Vučiću i SNS:

- Ko god raspušta odbore, izbacuje članove, ne želi ujedinjenje i radi za Vučića, slučajno ili ne. Ekipa koja sada izbacuje iz DS, Lutovac, Zoran Alimpić, Branimir Kuzmanović, Jasenko Lazović i ostali, svojevremeno je rušila Đinđića i DS zarad Slobodana Vuksanovića i Vuka Draškovića. Sreća pa je tada DS sačuvan i Milošević je izgubio vlast. Neće im ni sada uspeti da ubiju DS zarad drugih naručilaca.

NEMA SEDNICE

NE razumem zbog čega Lutovac i njegovi saradnici nisu zakazali nijednu sednicu Izvršnog odbora naše unije, koja je dogovorena u maju 2019, a formiranje ovog organa je preduslov za dalje korake ka ujedinjenju. Ova opstrukcija je dosta neobična - ukazuje Samofalov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna