U IZVEŠTAJU NE POSTOJI NIŠTA ŠTO BI NAZVALI KRAĐOM IZBORA: Brnabić - Žao mi je što su neki ovo iskoristili za napad na sopstvenu zemlju

Novosti online

28. 02. 2024. u 10:41 >> 10:46

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija nastaviti da radi sa ODIHR-om, a nastaviće se i sa implementacijom svih njihovih preporuka, u skladu sa praksom koju smo uveli 2019. godine, od kada postoji radna grupa za saradnju sa tom organizacijom.

У ИЗВЕШТАЈУ НЕ ПОСТОЈИ НИШТА ШТО БИ НАЗВАЛИ КРАЂОМ ИЗБОРА: Брнабић - Жао ми је што су неки ово искористили за напад на сопствену земљу

Foto: Printskrin

Cenimo ih, da li se slažemo sa svime što piše u ovom, svakako ne, ali nastavljamo da radimo na implementaciji preporuka. Ko god bude vodio buduću vladu RS, mi smo napravili odluku da smo posvećeni daljem radu s ODIHR-om, kazala je Brnabićeva na konferenciji za medije.

Ona je navela da je izveštaj ODIHR-a neuporedivo objektivniji od izveštaja nekih drugih međunarodnih institucija, koje su, sada je to još očiglednije, iskoristile sve ovo da vode političku kampanju protiv Srbije.

- Ovaj izveštaj to još jednom pokazuje, da njihovi izveštaji nisu imali nikakve veze sa održanim izborima u Srbiji, već su bili pritisci na Srbiju, radi nekih drugih i drugačijih geopolitičkih interesa. 

Kako je navela, Vlada Srbije najsnažnije osuđuje sve one koji su zloupotrebom javnih resursa, medija, a zahvaljujući postojanju različitim geopolitičkim interesa, iskoristili sve ovo u poslednjim mesecima za napad na svoju zemlju, jer to je ono što se desilo.

- Kada pročitate izveštaj i vidite preporuke, svi će moći da vide da ne postoje nikakvi ni dokazi ni kritike u vezi sa onim što su oni nazivali krađom izbora. Samim preporukama je jasno da su u Srbiji bili fer, pošteni, transparentni izbori, da imamo preporuke koje su sada, nakon rada sa ODIHR-om od 2019. godine, mnogo blaže nego u mnogim zemljama članicama EU. Samim tim to pokazuje da su izbori bili fer, transparentni i u skladu sa demokratskim normama. Žao mi je što su neki ovo iskoristili za napad na sopstvenu zemlju, kazala je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije će nastaviti da radi sa ODIHR-om i OEBS-om, nastaviće da se bori za vladavinu prava, za jake institucije i transparentnost.

- Verujemo da ćemo u ovim teškim trenucima, a situacija u svetu postaje sve kompleksnija, kao što smo juče mogli da vidimo nakon sastanka predsednika Makrona u Parizu, da ćemo mi svakako uspeti da sačuvamo stabilnost, demokratski poredak, slobode i prava građana, naglasila je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić