VUČIĆ NA POLAGANJU KAMENA TEMELJCA ZA FABRIKU U STAROJ PAZOVI: Danas i sa Bocan-Harčenkom i predstavnicima CDP i ambasadorom Gorijem

Милица Шкорић
Milica Škorić

01. 02. 2024. u 07:13

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije Muehlbauer Group u Staroj Pazovi.

ВУЧИЋ НА ПОЛАГАЊУ КАМЕНА ТЕМЕЉЦА ЗА ФАБРИКУ У СТАРОЈ ПАЗОВИ: Данас и са Боцан-Харченком и представницима ЦДП и амбасадором Горијем

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Svečanost polaganja kamena temeljca planirana je u 10 časova, u severnom delu Istočne radne zone u Staroj Pazovi.

Kako je ranije najavljeno, vrednost investicije u novu fabriku "Muehlbauer Automation" iznosi 29,5 miliona evra.

Fabrika će zaposliti do kraja 2025. godine 150 novih radnika.

Planirana je proizvodnja mašina za proizvodnju baterija i gorivih ćelija, ali i  kompletnih proizvodnih linija.

Tehnološki proces se zasniva na sklapanju i montaži pojedinih delova (modula) u jednu kompletnu proizvodnu liniju, manuelnim radom zaposlenih uz korišćenje samo ručnog alata.

Milbauer grupa osnovana je 1981. godine i od tada je izrasla u vodećeg globalnog proizvođača u sektoru bezbednosti, sa 35 proizvodnih i servisnih lokacija širom sveta.

Kako se navodi na sajtu ove kompanije, specijalizovana je za inovativna end-to-end ID rešenja koja se fokusiraju na proizvodnju, personalizaciju i izdavanje bezbednih ličnih karata i e-pasoša prema ICAO standardima i etablirala se kao kompetentan partner posvećen implementaciji bezbednosnih sistema: sistemi kontrole pristupa i granica, tehnologije za inspekciju vida i aplikacije za poluprovodnike.

Milbauer u Srbiji je jedan od najmodernijih tehnoloških centara u Srbiji, u Staroj Pazovi.

Kompanija zapošljava trenutno oko 200 stručnjaka iz različitih oblasti i kontinuirano ulaže u najnovije tehnologije i inovativne procese kako bi unapredila svoje kompetencije i obezbedila optimizovana rešenja za svakog kupca, navodi se na sajtu ove kompanije. 

Ova nemačka kompanija poseduje fabrike u Nemačkoj, SAD, Maleziji i Slovačkoj, a njihov tehnološki park u Staroj Pazovi je prvi centar takve vrste u Evropi, osim matične Nemačke.

Sastanak sa Bocan-Harčenkom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Sastanak je zakazan za 11.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Vučić sa predstavnicima CDP i ambasadorom Gorijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predstavnicima Italijanske razvojne banke (CDP - Cassa Depositi e Prestiti) i ambasadorom Republike Italije Lukom Gorijem, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sastanak je zakazan za 12.30 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

BONUS VIDEO: STIGAO PREDSEDNIK VUČIĆ - Počela svečana Svetosavska akademija u Skoplju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (99)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)