PRIZNALI DA HOĆE MAJDAN U SRBIJI: Sramna zastava na protestu Đilasovih pristalica (FOTO)

Novosti online

29. 12. 2023. u 19:48

DVANAESTI protest Đilasove opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" u Beogradu, a na kojim ponovo okupljeni predstavnici bivšeg režiam onemogućavaju kretanje građana Beograda i to pred Novu godinu, stigao je i do studenata koji su danas blokirali deo prestonice. Sramno je to to što se među pristalicama mogla videti zastava sa zabrinjavajućim natpisom, kojom su priznali svoje namere.

ПРИЗНАЛИ ДА ХОЋЕ МАЈДАН У СРБИЈИ: Срамна застава на протесту Ђиласових присталица (ФОТО)

Foto: Novosti

Naime, na protestu se vijorila i zastava na kojoj je pisalo "EUROMAIDAN Serbia".

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Zloglasni zagovornik drugog Majdana u Beogradu i dežurni uzbunjivač od imaginarne "velike Srbije", Januš Bugajski, prošle godine je svojim izjava razbeseno javnost.

– Što se Vučića tiče, on toliko zavisi od Moskve sada, da nam čak govori da ako ne podržite mene na ovim izborima, onda će situacija biti još gora. O kakvim izborima onda mi govorimo, o kakvoj stranci mi to govorimo koja zavisi od ultranacionalista koji podržavaju ratne zločince u Kremlju? U Srbiji je potreban drugi Majdan, druga revolucija. Ako se stranka ne može reformisati i ako ne izgubi izbore, jedini izbor je da urade ono što su Ukrajinci uradili kad su zbacili svoju koruptivnu vladu koja je bila povezana sa Moskvom – rekao je Bugajski.

Podsećamo, Zapad ima ogromnu želju da se u Srbiji i na Balkanu sprovede Majdan, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući situaciju u Srbiji posle izbora.

Poslednjih godina u Srbiji, ali i šire gledano, na Balkanu, sprovode se "Majdan" scenariji u cilju nametanja volje Zapada, rekla je ona.

- Svi ti navodni mitinzi, nisu nikakvi mitinzi nego prosto izvođenje ljudi na ulice kako bi se ostvarili ciljevi koji nisu u skladu sa demokratskim procesima i u cilju promovisanja zapadnih interesa uz pomoć antiustavnih sredstava koji protivreče unutrašnjim zakonima. Sve to govori o tome da Zapad ima ogromnu želju da se na Balkanu sprovede Majdan, a čemu to vodi najbolje je videti na primeru Ukrajine, kao na model kako ne treba da radi ni narod ni država - rekla je Zaharova na brifingu za novinare.

Demonstranti su se prehodno okupili ispred zgrade RIK.

Trenutno je blokirana Ulica kralja Milana, a neodogovorni pojedincii trenutno blokiraju i ugao ulica Kneza Miloša i Birčaninove. 

BONUS VIDEO: Pogledajte kako student Dušan Trifunović Milešić nasiljem "brani" Beograd

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)