"SRBIJA VAS ČEKA I BESKRAJNO VOLI" Vučić sa mladim sportistima: "Mi veće bogatstvo od ovoga nemamo" (VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2023. u 10:05 >> 10:18

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić ugostio je mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, učesnike kampa "Srbija te zove 2023".

СРБИЈА ВАС ЧЕКА И БЕСКРАЈНО ВОЛИ Вучић са младим спортистима: Ми веће богатство од овога немамо (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Vučić se obratio svojim mladim gostima.

- Draga deco, divni mladi ljudi, hvala vam. Čini nas ponosnim što mnogo dece iz regiona i Amerike i Evrope, sa KiM dolaze u Beograd i pokazuju ljubav prema Srbiji, to nam znači i ponosan sam na vaše prisustvo ovde, zahvaljujem reprezentativkama što su radile sa decom. Moj otac je poreklom sa druge strane Drine i uvek su pevali "Oj, Srbijo, mila mati, uvek ću te tako zvati" - kazao je predsednik.

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

On je učesnicima kampa "Srbija te zove 2023" koji, kako je naveo, već četvrtu godinu zaredom dolaze iz SAD, zapadne Evrope, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije, Hrvatske, Republike Srpske, zahvalio što dolaze u Beograd i pokazuju toliku ljubav prema Srbiji.

- Radujem se vašem dolasku ovde. To je 10 ili 11 dana. Mogli ste da ostanete još malo, da uživate u Beogradu i Srbiji - rekao je predsednik.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je istakao da je uveren da je sportski duh ono što je nesalomivo i stvara vredne i marljive ljude koji će visoke ciljeve staviti pred sebe.

- Hoću da se zahvalim i našim košarkaškim reprezentativkama ovde prisutnim. Oni koji se bave sportom, odlično znaju da gube, ali znaju i da je pobeda uvek cilj. Deco, ne postavljajte sebi male ciljeve, nemojte da uživate u ogovaranju i kritikovanju drugih, razmišljajte šta vi možete da učinite za sebe, svoju porodicu i zemlju. Vaša požrtvovanost će uvek da se vidi. Kada budete radili, onda ćete dostiće najviše ciljeve. Sanjajte velike snove, kada ih ne sanjate, teško da možete nešto da uradite. Pred nama je Ekspo 2027, najavili smo strahovito ambiciozne ciljeve - dodao je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Za nas je važno da kada sanjamo velike snove, da ih i ostvarimo. Gurajte pravo, snažno i napred. Pre samo nekoliko godina, kada smo se borili za "Beograd na vodi", mnogo ljudi je bilo protiv. Zamislite da smo odustali... Uradićemo sve, snaga, volja, čvrstina, odlučnost, visoko postavljena letvica, čekamo vas da to sve postignete. Ne bi Bubka preskočio šest metara, da nije visoko postavio letvicu. Mi vas čekamo, ovo je vaša zemlja, ma odakle da ste došli. Srbija vas uvek čeka i beskrajno voli. Želim vam puno sreće i da prigrlite velike snove. Vidimo se i sledeće godine - poručio je predsednik mladima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je od devojčice iz Hrvatske dobio na poklon - uramljenu zastavu, dok je zajednički poklon mališana dres na kom su potpisi učesnika kampa "Srbija te zove 2023".

Predsednik je na kraju poručio: "Mi veće bogatstvo od ovoga nemamo".

BONUS VIDEO: VUČIĆ U PRIJEDORU: Nikada neće reći da je to najveće etničko čišćenje na evropskom tlu od 1945.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (201)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić