"OVO SU BILI PUCNJI U SRBIJU" Vučić - Pali smo, ali ćemo se podići

Novosti online

08. 05. 2023. u 22:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić kazao je u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi da ćemo se sećati ovih ubistava i za godinu, i za dve, i da je ovo bio jedan od najtežih udaraca koji je naša nacija teško podnela.

ОВО СУ БИЛИ ПУЦЊИ У СРБИЈУ Вучић - Пали смо, али ћемо се подићи

Printskrin Hepi TV

- Ovo su bili pucnji u Srbiju. Pali smo, ali ćemo se podići. I želim samo da kažem još tri reči. Amerika je 11. septembra kada je bila udarena, uz sve propuste svojih službi, promenila je način svog života. Bila je ujedinjena, nikoga nisu optuživali, već su se digli kao zemlja i pobedili Islamsku državu. Isto se desilo u Australiji kada je bilo 28 mrtvih, doneli su mere i više im se nije ponavljalo. Norveška i Nemačka isto, nije bilo politizovanja teme. Ako smem da kažem to, ako mi sebi dajemo na značaju, mi smo emotivan narod i to je pogodilo Srbiju. Ovo je bio nokdaun za celu zemlju, ali moramo da se podignemo. Kao što kaže u onom spotu Klint Istvuda, ovo je tek poluvreme, ali sada moramo da se vratimo, da se bavimo ekonomijom, napretkom, i da zapamtimo tu decu koju su stradala, a ne decu monstrume. Ja sam zapamtio svako prezime - kazao je Vučić.

- Suština je da moramo da se podignemo, da čuvamo svoje slobodarske vrednosti. Zapamtićemo ovu decu, a oni koji su to učinili dobiće svoje zasluženo mesto, a mi moramo da se posvetimo svojoj zemlji, i da gledamo kako da idemo dalje. Ostali smo bez 82 dece tokom NATO agresije, i morali smo da idemo dalje. 2.500 ljudi, najboljih, vojnika i civila, i morali smo da se podignemo. I podići ćemo se, i nikada ovu decu nećemo zaboraviti. Gledaćemo kako da napravimo spomen obeležje, da njihova imena ostanu uklesana za sva vremena - dodao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (100)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)