ITALIJA ŽELI DA PODRŽI EVROPSKE INTEGRACIJE CELOG ZAPADNOG BALKANA: Dačić posle sastanka sa Tajanijem

Tanjug

03. 04. 2023. u 17:30

PRVI potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas kako Italija želi da podrži evropske integracije celokupnog Zapadnog Balkana.

ИТАЛИЈА ЖЕЛИ ДА ПОДРЖИ ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ ЦЕЛОГ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА: Дачић после састанка са Тајанијем

TANJUG/ Sava Radovanović

Dačić je posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Italije Antoniom Tajanijem, rekao da je ministarski sastanak ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkana u Italiji korisna inicijativa.

- Tajani je bio jasan i on je to isticao i ranije, da Italija želi da više bude prisutna u našem regionu, što nama odgovara, i da Italija želi da podrži evropske integracije celokupnog Zapadnog Balkana, što je takođe naš strateški cilj -  rekao je Dačić, koji je u Rimu učestvovao na Ministarskom sastanku i konferenciji o zapadnom Balkanu.

Ponovio je da je Tajani posetio Beograd i Privredno-poslovni forum, što je jedan od najvećih poslovnih skupova kod nas u poslednjim godinama.

Kako je naveo, Tajani je posetio i srpski štand na Sajmu vina u Veroni, gde je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerom Albanije Edijem Ramom i premijerom Severne Makedonije Dimitrijem Kovačevskim i da time daje dinamiku u odnosima Italije, što pokazuje da podržava evro integracije.

Dačić je kazao da je Tajani rekao da će do kraja godine sazvati sličan sastanak sa ministrima Zapadnog Balkana, kako bi se videli efekti saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu