DANAS SASTANAK U OHRIDU: Vučić prvo sa Kovačevskim, pa Boreljom i Lajčakom

Novosti online

18. 03. 2023. u 08:12

U OHRIDU se danas održava sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

ДАНАС САСТАНАК У ОХРИДУ: Вучић прво са Ковачевским, па Борељом и Лајчаком

Foto Tanjug

Sastanak, koji je sazvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj i na kome su učešće potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini, odvijaće se uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Kako je najavila pres služba Evropske unije, prvo će se održati odvojeni bilateralni sastanci sa Vučićem i Kurtijem, jedan za drugim, nakon čega će uslediti zajednički trilateralni sastanak.

Ističe se da će sastanak biti usredsređen na finalizaciju Aneksa o primeni Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.

Kako je najavljeno iz Predsedništva, Vučić će u 09.25 imati sastanak sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Za 10.15 planiran je sastanak Vučića sa Boreljom i Lajčakom, dok je dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU zakazan za 12.15. Na kraju sastanka predviđena je izjava Borelja za medije.

BONUS VIDEO: VUČIĆ - Neću priznati tzv. Kosovo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (277)