DIJALOG JE NAJBOLJI NAČIN ZA REŠAVANJE PROBLEMA: Brnabić sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata

Novosti onlajn

08. 12. 2022. u 20:30

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije o aktuelnim problemima i načinima kako da se oni prevaziđu.

ДИЈАЛОГ ЈЕ НАЈБОЉИ НАЧИН ЗА РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА: Брнабић са представницима Савеза самосталних синдиката

Foto: Vlada Srbije

Predstavnici više sindikata predočili su premijerki probleme sa kojima se radinici u Srbiji suočavaju, istakavši da je pitanje cene rada jedno od najvažnijih, uz konstataciju da je činjenica da su zarade tokom tekuće godine podignuge i da je značajno smanjena stopa nezaposlenosti.

Foto: Vlada Srbije

Prema njihovim rečima, nedostatak kvalifikovanih kadrova u određenim oblastima takođe predstavlja prepreku koja bi trebalo da bude rešena u najskorije vreme.

Premijerka Brnabić prenela je sagovornicima da će se ministri dodatno angažovati u radu Socijalno-ekonomskog saveta, kako bi taj savet bio još uspešniji.

Premijerka je podvukla da je dijalog jedini i najbolji način rešavanja svih problema i da je u potpunosti otvorena za razgovor.

Foto: Vlada Srbije

Brnabić je zato ukazala da je neophodno da joj predstavnici sindikata pošalju predloge kako bi se zajednički došlo do rešenja, što su oni i prihvatili.

Foto: Vlada Srbije

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovli su i ministar finansija Siniša Mali i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)