POSLANIK DEJAN RADENKOVIĆ: SPS podržao predlog budžeta za 2023. godinu

Novosti onlajn

06. 12. 2022. u 18:09

NA DANAŠNjEM zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije, narodni poslanik Dejan Radenković govorio je u ime poslaničke grupe SPS na temu usvajanja budžeta za 2023. godinu.

ПОСЛАНИК ДЕЈАН РАДЕНКОВИЋ: СПС подржао предлог буџета за 2023. годину

Foto A. Stanković

On je istakao da ovaj budžet u sebi sadrži sve principe koji su Socijalističku partiju Srbije učinili nezaobilaznim delom jedne ozbiljne i državotvorne politike.

Neke od ključnih vrednosti koje budžet donosi jesu kontinuitet reformi i unapređenje funkcionisanja države na svim nivoima, racionalna štedljivost u potrošnji i jasna prioritizacija investicija, solidarnost kao osnova društvene kohezije, odgovoran državotvorni pristup, kao i adekvatnost pomenutog budžeta trenutnoj situaciji koja je bila i ostaće izazovna.

- Ukoliko napravimo komparaciju sa evropskim zemljama, primetno je da ima onih sa manjim dugom, ali isto tako ima i onih koje imaju sličan deficit. Ipak, opažanje Socijalističke partije Srbije jeste da u „Evroligi javnih finansija“ Srbija ne stoji loše, već naprotiv, da su javne finansije košarka, Srbija bi bila siguran kandidat za play-off najboljih javnih finansija. Naš brod je izabrao dobar pravac i dolazak do cilja nije nešto što ćemo dovesti u pitanje. Manja prilagođavanja će se uvek dešavati, ali ono što je sigurno jeste da taj brod nećemo usmeriti u nepoznate i opasne avanture - istakao je narodni poslanik Dejan Radenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRAMOTA... Ovo je na stolici zatekao svaki navijač Crvene zvezde koji je danas došao na derbi u košarci, a tiče se Siniše Mihajlovića