POSTUPAĆEMO U SKLADU SA NAŠIM DRŽAVNIM INTERESIMA: Vučić o Kurtijevoj najavi da će podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope

Novosti online

04. 05. 2022. u 19:21

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom prokomentarisao je najavu premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija da će lažna država Kosovo aplicirati za članstvo u Savetu Evrope.

ПОСТУПАЋЕМО У СКЛАДУ СА НАШИМ ДРЖАВНИМ ИНТЕРЕСИМА: Вучић о Куртијевој најави да ће поднети захтев за чланство у Савету Европе

Foto: EPA/GeorgiLicovski/printskrin RTV/ilustracija

- Danas smo čuli te tvrdnje. Meni je bilo važno ono što je rekao kancelar Šolc, da sve ono što je potpisano i prihvaćeno mora da bude sprovedeno u delo. Nadam se i uveren sam da se to odnosi i na Briselski sporazum - rekao je Vučić i dodao:

- Ali ako neko ne želi da poštuje Vašingtonski sporazum i ne želi da ide tim putem i naše će ruke biti odrešene i postupaćemo u skladu sa Ustavom Srbije i našim nacionalnim i državnim interesima. Ne mislim da treba da sebi pucamo u nogu, ali treba na svaki način da gledamo kako da dolazimo do kompriomisnog rešenja.

Takođe, nemački kancelar rekao je da Nemačka želi da Srbija ostane u Savetu Evrope, jer se tamo daje važan doprinos, kao i da se dalje razvijaju odnosi koji će dovesti do toga da se svi zajedno okupljaju u Evropskoj uniji.

Podsetimo, predsednik Srbije boravi u poseti Berlinu gde se sastao sa Šolcom.

- Zajednički smo konstatovali veliki uspeh u našim odnosima. Nemačka je najveći partner ekonomski i trgovinski Srbiji, kao što smo i mi njoj u regionu. Za nas su važne reči kancelara Šolca koji je danas više puta ponovio da je uveren u evropsku budućnost Zapadnog Balkana, ali ne "u iluziji", i to je važno obećanje za sve ljude na Zapadnom Balkanu i Srbiju - rekao je predsednik. Više o detaljima razgovora koji su prezentovani na zajedničkoj konferenciji čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri