VULIN: Prošla je 81 godina od prvih ustaških klanja srpske dece, a konačnog odricanja od NDH među Hrvatima još uvek nema

Novosti onlajn

10. 04. 2022. u 12:00

ZLO koje je NDH nanela čovečanstvu je toliko da bi datum njenog formiranja trebalo izbrisati iz kalendara - izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

ВУЛИН: Прошла је 81 година од првих усташких клања српске деце, а коначног одрицања од НДХ међу Хрватима још увек нема

Foto: MUP

- NDH nije stvorena samo voljom Ante Pavelića, pa ni Hitlera, NDH je bila izraz „povjesnih težnji hrvatskog naroda za samostalnom državom“ kako je priznao Franjo Tuđman. NDH je velika sramota hrvatskog naroda i stotine hiljada ubijenih Srba, Jevreja, Roma i malobrojnih protivnika ustaša među Hrvatima  morali su biti dovoljan razlog da se neko u ime hrvatskog naroda izvini i pokaje. Do izvinjenja nikada nije došlo, a ponavljanje zločina nad Srbima u "Oluji" dokaz je da nema ni pokajanja. Hrvatska politika se i dalje vodi mržnjom prema Srbima i više poštovalaca u Hrvatskoj ima Alojzije Stepinac, Mile Budak ili Ante Gotovina nego Dijana Budisavljević. Kao što je ustaše na vlast dovela ogromna većina hrvatskog naroda tako i raskid i odricanje od zločina NDH može da nastupi samo voljom ogromne većine Hrvata. 

Osamdeset jedna godina je prošla od prvih ustaških klanja srpske dece, a konačnog odricanja od NDH među Hrvatima još uvek nema", izjavio je ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom godišnjice osnivanja Nezavisne države Hrvatske koja je nastala 10. aprila 1941. godine. U NDH je od strane ustaša zverski ubijeno stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024