BAŠ NA GODIŠNJICU JEDNOSTRANOG PROGLAŠENJA KOSOVA: Danas hvali Kurtija i napada Vučića

Novosti onlajn

17. 02. 2022. u 09:27

BAŠ na godišnjicu proglašenja nezavisnosti lažne države Kosovo, u danu koji je u modernoj srpskoj istoriji upisan kao presedan otcepljenja teritorije jedne moderne, suverene države, dnevni list "Danas" otišao je korak dalje u svojoj kampanji napadanja aktuelne vlasti.

БАШ НА ГОДИШЊИЦУ ЈЕДНОСТРАНОГ ПРОГЛАШЕЊА КОСОВА: Данас хвали Куртија и напада Вучића

Foto: Printskrin

I godišnjica proglašenja lažne države Kosovo iskorišćena je kao vrlo dobar povod da se još jednom napadne aktuelna vlast Aleksandra Vučića i proglasi za "najkorumpiraniju". 

Kao opozit vlasti Aleksandra Vučića, dnevni list "Danas" navodi "svetli primer" Aljbina Kurtija, koji besprizorno krši sve dogovore postignute čak i na instancama međunarodnih institucija i svojih prijatelja na zapadu, a primer lažne države Kosovo, baš na ovaj za sve Srbe težak dan, "Danas", kroz usta Demuša Šaše, izvršnog direktora EPIK Instituta na Kosovu, predstavlja kao "najuspešniji moderni Evropski projekat". 

- Verujem da je Kosovska nezavisnost najuspešniji moderni Evropski projekat. Za samo 14 godina iz pepela rata su procvetale moderne državne institucije, podignute na temeljima najmodernijih evropskih standarda i poštovanje najviših manjinskih prava - navodi Šaša u ovom skandaloznom intervjuu. 

Dodaje da je Kosovo, koje je inače danas duboko podeljeno siromaštvom i unutrašnjim nemirima, "miroljubivi faktor stabilnosti na Balkanu" i jedan od "ključnih stubova zapadne sigurnosne i spoljne politike na Balkanu".

Sa pregleda "demokratije i prosperiteta" koji vladaju u južnoj srpskoj pokrajini, Šaša prelazi na vređanje predsednika Vučića, koga naziva autokratom, a aktuelnu vladu koja otvara bolnice i škole, gradi auto-puteve i razvija dobrosusedske odnose, "najkoruptivnijom vladom u modernoj istoriji Srbije".

Šaša se ne zaustavlja ni na ovome, i "poentira" udaranje po Srbiji i njenom predsedniku sramnim zaključkom da "Vučić nema snage da realizuje viziju demokratske Srbije".

- On je zaključao Srbiju u jedan začarani krug autokratije, nacionalizma i korupcije, i progutao ključ - navodi ovaj vrsni "poznavalac prilika" u Srbiji i njenoj južnoj pokrajini. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice