VULIN ŽESTOKO ODGOVORIO DŽAFEROVIĆU: Srbija neće napustiti RS i ne snosi odgovornost za posledice njegove srbomrzačke politike!

Novosti online

31. 08. 2021. u 15:10

NIKO nije više uradio na destabilizaciji Bosne i Hercegovine od Šefika DŽaferovića i njegovog zahteva da Šmit smeni legitimno izabranog predstavnika Srba u Predsedništvu BiH Milorada Dodika, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

ВУЛИН ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО ЏАФЕРОВИЋУ: Србија неће напустити РС и не сноси одговорност за последице његове србомрзачке политике!

MUP

- Kada je prestao da izigrava žrtvu, DŽaferović je pokazao lice dželata i Bosne i Hercegovine i mira.

- Ako međunarodna zajednica ne zaustavi napade na srpske predstavnike i ako hitno ne zaštiti dejtonski poredak, snosiće odgovornost za buduću nestabilnost u Bosni i Hercegovini. Pokušaj oduzimanja prava Srbima u Republici Srpskoj da odlučuju sami o sebi i da imaju svoje izabrane pretstavnike je potez koji dovodi u pitanje samo postojanje BiH i ugrožava mir u celom regionu. Srbija neće ostaviti Republiku Srpsku i Srbe u BiH bez zaštite i podrške i ne snosni nikakvu odgovornost za posledice huškačke i srbomrzačke politike DŽaferovića - naveo je Vulin.

- DŽaferović priziva nesreću svim narodima u BiH, nadam se da će biti zaustavljen pre nego bude prekasno ako već i nije - odgovorio je Vulin bošnjačkom članu Predsedništva BiH Šefiku DŽaferoviću koji je pozvao danas visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokrene pitanje smene srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

“CILJ SRBIJE JE DA UBRZA SVOJ EVROPSKI PUT”: Predsednik Vučić nakon posete Šarla Mišela (VIDEO)