ULAGANJE U RAZVOJ POKAZATELJ OPSTANKA: Predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice o infrastrukturnim projektima u ovom gradu

D. ZEČEVIĆ

06. 08. 2021. u 18:52

NIKADA ranije nije ulagalo i gradilo u našem gradu kao poslednjih nekoliko godina za vreme predsednika Aleksandra Vučića.

УЛАГАЊЕ У РАЗВОЈ ПОКАЗАТЕЉ ОПСТАНКА: Председник Привременог органа Косовске Митровице о инфраструктурним пројектима у овом граду

Foto: D. Zečević

Od 2014. godine u Kosovskoj Mitrovici je izgrađeno više od 700 stambenih jedinica, čime je obezbeđen krov nad glavom, a samim tim i opstanak porodicama koje su stambeno zbrinute. Takođe, zahvaljujući odlučnosti našeg predsednika koji nastoji da svaki pojedinac na prostoru Kosova i Metohije živi bolje, ali i pomoći Kancelarije za Kosovo i Metohiju u kontinuitetu nastavljamo i brojne druge infrastrukturne radove, kako bi olakšali život svakom našem čoveku.

Ovim rečima Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica pojašnjava značaj radova koji se uz pomoć Vlade Srbije izvode na području ove opštine. I dok od značajnijih infrastrukturnih projekata ističe povezivanje puta Priština - Raška i u sklopu toga navodi kao krucijalnu izgradnju mosta na Ibru kod Dudinig Krša, odnosno izgradnju rezervoara za vodu u cilju poboljšanja vodosnabdevanja građana, kao i asfaltiranje i uređenje gradskih ulica, predsednik Spirić ponavlja da svi projekti ukazuju na odlučnost opstanka Srba u ovom gradu ali i na Kosmetu.

Na konstataciju da je zbog etnički čistih gradova južno od Ibra u kojima više gotovo da nema Srba, Kosovska Mitrovica sada svojevrsni glavni grad za Srbe na Kosmetu, predsednik Spriić kaže:

Foto: D. Zečević

- Naša Kosovska Mitrovica je otvoren grad za sve Srbe iz svih krajeva Kosmeta i uvek ćemo nastoja da pomognemo koliko je u našoj moći i Srbima iz Štrpca i Kosovskog pomoravlja ali pre svega povratnikih sredina u Metohiji koji se i oslanjaju na nas i naš grad.

STUDENTSKI GRAD

- ZAHVALjUJUĆI prištinskom Univerzitetu sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici odnosno studentima kojih je na fakultetima ovog Univerziteta više od 10.000, naš grad odlikuje posebna živost i energija. U zom smislu veoma je značajna izgradnja zgrade rektorata, kao i to što će zahvaljujući sredstvima Kancelarije za KiM početi da se gradi multimedijalni centar odnosno duhovna akademija - pojašnjava predsednik Spirić.

- U vreme kada prištinske vlasti na sve načine nastoje da marginalizju Srbe, samo složni i ujedinjeni uz pomoć Vlade Srbije , predsednika Vučića, Kancelarije za KiM i Srpske liste koja je ključ ujedinjena na ovim prostorima, možemo opstati, ostati i odupreti se mnogim nevoljama i izazovima sa kojima se suočavamo. Jer, poznat je slogan koji odlukuje ljude u našem gradu a koji glasi: ”Jer odavde nema nazad “.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)