USTAŠKE PAROLE U BUGARSKOJ: Srpski konzulat meta vandalskog napada, sramna provokacija u Plovdivu

Novosti online

06. 07. 2021. u 17:05

NA ZGRADI Počasnog konzulata Republike Srbije u Plovdivu sinoć je latinicom ispisan grafit "Srbe na vrbe", a nakon te sramne provokacije saopštenjem se oglasilo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije.

УСТАШКЕ ПАРОЛЕ У БУГАРСКОЈ: Српски конзулат мета вандалског напада, срамна провокација у Пловдиву

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije

Oni su pozvali nadležne organe u Bugarskoj da najhitnije reaguju i pronađu vinovnika ovog uznemirujućeg incidenta. 

- Ambasada Srbije u Sofiji je zvaničnim putem obavestila Ministarstvo inostranih poslova Bugarske o ovom vandalskom činu i nedvosmislenom aktu mržnje. Reč je o pokliču pod kojim su činjeni najmonstruozniji masovni zločini nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu na teritoriji nekadašnje nacističke tvorevine Nezavisne države hrvatske, i koji je bio šovinističko geslo i tokom proterivanja srpskog stanovništva iz Republike Hrvatske u takozvanim operacijama „Bljesak“ i „Oluja“ - piše u saopštenju ministarstva.

Oni navode da su uvereni kako nije reč o provokaciji upućenoj od strane bugarskih građana, budući da su naše države i narodi uspostavili visok nivo poverenja i prijateljskih odnosa, zbog čega upravo i veruju da će brzom i odlučnom reakcijom incident biti rasvetljen a počinilac priveden pravdi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna