NEOČEKIVAN POZIV: Evo šta su branitelji poručili Miloradu Pupovcu

J. KERBLER

05. 10. 2019. u 07:49

НЕОЧЕКИВАН ПОЗИВ: Ево шта су бранитељи поручили Милораду Пуповцу

Milorad Pupovac Foto Tanjug

Lider Srba odgovara da je interes Srba u Hrvatskoj da sa svima razgovaraju

ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI"

SPREMNI smo da sa Miloradom Pupovcem položimo vence u Jasenovcu i Varivodama, poručuju iz Udruženja branitelja "Hvidra", a lider Srba odgovara da je interes Srba u Hrvatskoj da sa svima razgovaraju.

- Treba videti šta taj poziv "Hvidre" znači, a mi želimo sa svakim da razgovaramo i da otklanjamo nesporazume koji postoje u društvu, a ovo jeste jedan od ozbiljnih i dubokih nesporazuma - rekao je Pupovac.

Kada je reč o zahtevima branitelja da Državno tužilaštvo istraži sve okolnosti oko njegovih istupa, Pupovac kaže da je i njemu u interesu da se to što pre reši.

- Spreman sam da prihvatim bilo koju vrstu odluke - kaže on.

Pupovac je komentarisao i sramni šovinistički ispad HDZ-ove većnice u gradskoj skupštini Rijeke Ivone Milinović, koja je u radijskoj emisiji rekla da "njima u Rijeci ne trebaju vrbe, jer je malo Srba ostalo, ali su potrebne u nekim dalmatinskim mestima gde ih je mnogo više".

Pročitajte još - Traže istragu protiv Pupovca, optužuju ga za rušenje Ustava

- Zbog toga što sam se osvrnuo na takve poruke, došao sam u situaciju da pokušavaju da me ućutkaju i onemoguće da govorim o takvim i sličnim pojavama - napomenuo je u petak Pupovac.

I dok je HDZ osudio gotovo nezabeležen istup svoje članice, koja je i predsednica odbora za nacionalne manjine u Rijeci, Milinovićeva se pravdala komentarom "da je i ona samo čovek", što znači da može da pogreši.

Njen radijski istup izazvao je brojne negativne komentare u Hrvatskoj, a mnogi veruju da je HDZ trebalo da je isključi iz svojih redova jer je već i pre davala krajnje neprihvatljive izjave o Srbima u Hrvatskoj i tražila zabranu finansiranja zagrebačkih "Novosti".

KOALICIJA

PUPOVAC je poručio da je koalicija njegove stranke i vladajućeg HDZ-a mnogo više koristila Hrvatskoj nego što to, kako je rekao, misle oni koji traže da njegova stranka izađe iz vlasti.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Milos

05.10.2019. 10:25

“Branitelji” su spremni da poloze vence u spomen Hrvatima koje su u logoru Jasenovac mucki zaklali Cetnici... ha ha ha...

IV BRIG ZNG /SPLITSKA/

05.10.2019. 11:22

Milorad Pupovac je ok ali stalnim odlascima u BGD na "konzultacije" kod AV iritira gradane, jer od toga razgovora, kojeg bi mogli cuti, vjerojatno bi nam se digla kosa na glavi.

Dragan

06.10.2019. 23:23

Hrvati moraju konacno shvatiti i prihvatiti da im je srpski glas u parlamentu neophodan i kljucan za funkcionalnost njihove zemlje. Prof.dr. Pupovac je visoki intelektualac ciji se stav i glas itekako pazljivo slusaju i uvazavaju jos od tudjmana pa do danas. Glas prof.dr. Pupovca je bio kljucan i kada je Brisel trebao dati zeleno svetlo za pristupanje hr EU.