PODGORICA - Mitropoliti crnogorsko-primorski Amfilohije se nada da će političari koji učestvuju na oktobarskim izborima u Crnoj Gori doći da se krste kod njega.

-Najviše bih voleo da i oni koji su na vlasti i koji nisu, dođu kod Svetog Vasilija da ih krstimo, pa kao kršteni će lako i oni, a i mi, a ovako nekršteni, biće muke i za nas i za njih, kazao je mitropolit u intervjuu Srpskoj TV.

On se nada da će nestati nasleđeni strah u narodu kada je posredi glasanje.

- Taj strah je nasleđen, zna se ko je vlast, ko opozicija, čija batina je na leđima, ko daje hleba, i onda moraš da se njemu prilagođavaš. Nadam se da će ovi izbori pokazati da je sazrelo vreme i da ljudi ne podređuju Crnu Goru, narod napaćeni, razbraćeni uništeni, sebi. A sve to ne zbog Crne Gore, nego zbog sebe i svojih interesa, braneći ono što su stekli, a oni znaju kako, kazao je Amfilohije, koji za neke polititčare reče da od bogastva ne znaju šta sve imaju.

- A, u zatvoru završe poneki, sve se stovari na jednoga, a drugi koji su, bojim se, malo više ušićarili i od toga jednoga, nadam se preispitaće se i pustiće malo i ovaj narod da zaradi i živi normalno, ocenio je Amfilohije uz podsećanje da su danas podele u Crnoj Gori gore nego ikada.