Presuda kao scene iz horor filmova: Grupa Italijana seksualno iskorištavala decu migrante

Tanjug

utorak, 30. 06. 2020. u 13:33

Пресуда као сцене из хорор филмова: Група Италијана сексуално искориштавала децу мигранте

Foto Depositphotos

Mala opština Mondragone, na jugu Italije blizu grada Kaserte, proteklih dana bila je u centru pažnje kao novo žarište Covida 19, među stranim radnicima koji tu žive
Mala opština Mondragone, na jugu Italije blizu grada Kaserte, proteklih dana bila je u centru pažnje kao novo žarište Covida 19, među stranim radnicima koji tu žive i rade.


Pobuna stranih radnika, protiv karantina, prerasla je u sukob između lokalnog stanovništva i stranaca, a Italijani su, strane radnike većinom Bugare, optuživali da šire zarazu i kriminal.


Međutim, prema pisanju dnevnog lista Avenire, žrtve kriminala u tom gradu su upravo stranci, jer je policija otkrila i privela pravdi grupu Italijana koji su seksualno iskorištavali maloletne migrante bez roditeljske pratnje.


U presudi sudija navodi, kako piše list, da su seks sa decom plaćali po 5 ili 10 eura, pićem, cigaretama ili dopunom za mobilni telefon.


Deca koja su seksualno iskoristavana su maloletni migranti, koji su došli u Italiju bez roditelja, a poreklom su Bugari, Egipćani, Albanci.


Prema pisanju lista Avenire, 62 stranice presude su kao iz horor filmova. Osuđeni Italijani su u međusobnim razgovorima, koje je policija snimila, pokazali okrutnost, aroganciju, uverenje da su superiorni, nekažnjivi i totalnu odsustvo saosećanja prema patnji maloletnika”.


Istovremeno su u međusobnim razgovorima su hvalili mere desničarskih političara protiv stranih radnika, a jedan je čak pokrenuo kampanju protiv stranaca, prihvatnih centara i nevladinih organizacija koje su se brinule o strancima.