Amerika simulirala nuklearni napad na Rusiju

NovostiOnline

22. 02. 2020. u 17:16

Америка симулирала нуклеарни напад на Русију

Foto: printskrin YouTube

SAD su izvele vojne vežbe, simulirajući odgovor na napad Rusije na države NATO-a u Evropi atomskim oružjem manje snage, saopštio je novinarima visoki predstavnik Pentagona
SAD su izvele vojne vežbe, simulirajući odgovor na napad Rusije na države NATO-a u Evropi atomskim oružjem manje snage, saopštio je novinarima visoki predstavnik Pentagona.

„Mi smo održali manje vojne vežbe“, navodi se u stenogramu brifinga koji je objavila pres-služba američkog vojnog resora.

Po njegovim rečima, „scenario je predviđao izbijanje rata protiv Rusije u Evropi. Rusija donosi odluku da ograničeno upotrebi nuklearno oružje male snage protiv objekata na teritoriji država NATO-a“.

„Zatim počinje razgovor koji bi u tom slučaju bi obavljen, prvo sa ministrom odbrane, a zatim sa predsednikom kako bi se odlučilo kakav treba da bude odgovor“, ispričao je predstavnik Ministarstva odbrane SAD.

Pentagon je izjavio da su vojne vežbe omogućile da se stvori predstava kako bi SAD mogle reagovati u ovakvoj situaciji. U vojnim vežbama su učestvovali predstavnici američkog Kongresa kako bi dobili odgovarajuće iskustvo.

Kako su saopštili u Pentagonu, prema legendi vojnih vežbi odgovor SAD bi bio ograničeni nuklearni napad.

Ovo nije prvi put da se izvodi simulacija nuklearnog rata sa Rusijom.


rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

AUUU STA AKO PROMASE RUSIJU I POGODE LONDON ILI BERLIN?

22.02.2020. 17:27

Bice belaja s ovim kaubojima.

Bane

22.02.2020. 17:50

Za koju godinu je planirana vežba SAD da kad se nešto desi nikoga ne bombarduju i nikoga ne ubiju?

normalno

22.02.2020. 17:59

pitam se da li bi nastradala i srbija kada bi rusi napali članice NATO a možda se ta radioaktivnost ne širi zrakom kako djeluje to nuklearno oružje jeli ono opasnije od korona virusa

maniks

22.02.2020. 19:55

A da vi Ameri simulirate napad na Ameriku a ne u Evropi a da vi za to vreme snimate holivudske filmove dok deca Rusije i Evrope ginu .Rat sto dalje od Amerike e pa nece da moze vise.

w

22.02.2020. 20:36

tako je poceo i prvi svetski rat, "simulacijom", sto rece albert pike "tri svetska rata i nema vise ljudi, samo poslusno roblje i gazde cionisti", pa, sta ce biti ? ovce ?