NISU NI ZNALI DA JE UKRADENA: Slika stara 500 godina nađena u – plakaru!

Srna

19. 01. 2021. u 19:02

SLIKA stara 500 godina otkrivena je u stanu u Italiji i vraćena u muzej, čije osoblje nije ni znalo da je ovo umetničko delo ukradeno.

НИСУ НИ ЗНАЛИ ДА ЈЕ УКРАДЕНА: Слика стара 500 година нађена у – плакару!

Foto: EPA

Kopija "Salvatorea Mundija", za koju se veruje da ju je naslikao Leonardo da Vinči, pronađena je u plakaru spavaće sobe u jednom stanu u Napulju.

Na slici je prikazan Isus Hrist sa jednom rukom podignutom, dok u levoj drži providnu kristalnu kuglu ili sferu koja ne prelama svetlost.

Ova slika je deo zbirke muzeja Doma u crkvi San Domeniko Mađore.

Vlasnik stana, star 36 godina, uhapšen je pod sumnjom da je primio ukradenu robu, saopštila je policija.

- Slika je pronađena u subotu zahvaljujući briljijantnoj i visprenoj operaciji policije - rekao je napuljski tužilac Đovani Melilo agenciji AFP.

Melilo je rekao da osoblje muzeja uopšte nije znalo da je slika ukradena, jer prostorija u kojoj se slika nalazila nije otvarana tri meseca zbog pandemije virusa korona.

Nije poznato kada je slika ukradena, jer niko nije prijavio nestanak, ali je muzej saopštio da je bila u njihovom posedu prošlog januara.

Policija istražuje okolnosti krađe, ali nema tragova provale.

- Moguće je da je ovo bila naručena pljačka od neke organizacije koja posluje u međunarodnom lancu trgovine umetničkim delima - rekao je Melilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije