PLJAČKA VREDNA 1,5 MILIONA EVRA: Lopovi ukrali nacističke uniforme, šlemove i oružje iz holandskog muzeja

Tanjug

28. 10. 2020. u 18:01

IZ DVA holandska muzeja posvećena Drugom svetskom ratu ukradeni su retki nacistički šlemovi, oružje i uniforme vredne više od 1,5 miliona evra, izjavila je danas portparolka.

ПЉАЧКА ВРЕДНА 1,5 МИЛИОНА ЕВРА: Лопови украли нацистичке униформе, шлемове и оружје из холандског музеја

Depositphotos

Provale su se dogodile u muzej u Beku u avgustu i u muzeju Osendreht na jugu Holandije pre dve nedelje, prenosi BBC.

„Ne mislimo da su predmeti ukradeni za otvorenu prodaju putem Interneta, jer je oružje numerisano i toliko je jedinstveno i retko da bi ga odmah prepoznali“, rekao je Kennis.

Lopovi su bili dobro pripremljeni i čini se da su uzeli predmete naručene za privatne kolekcije, rekla je Janeke Kenis, koja radi u sličnom muzeju u Overlonu.

Lopovi su bili dobro pripremljeni i čini se da su uzeli predmete naručene za privatne kolekcije, dodala je.

„Verovatno su izviđali muzeje da vide šta im treba da provale, napravili spisak i obavili to vrlo profesionalno“, rekla je Kenis.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!