Devojčici krokodil grizao ruku, njena ludo hrabra drugarica (9) nije oklevala

Novosti Online

03. 11. 2019. u 14:43

Девојчици крокодил гризао руку, њена лудо храбра другарица (9) није оклевала

Foto: Depositphotos

Devojčica iz Zimbabvea sve je zapanjila svojom neverovatnom hrabrošću i odanošću prijateljici u nevolji
DA deca ne poznaju granice hrabrosti dokazuje i ova priča o neustrašivoj 11-godišnji Rebeki Munkombvei iz Zimbabvea koja je, kako bi spasila svoju 9-godišnju prijateljicu Latoju Muvani, skočila krokodilu na leđa i 'iskopala' mu oči.

- Mi ostali smo već izašli iz jezera, a Latoja je još ostala da se kupa. U jednom trenutku smo samo čuli kako viče da joj nešto grize ruku. S obzirom na to da sam, od nas sedmoro, bila najstarija tamo, osetila sam se dužnom uskočiti i pomoći prijateljici - ispričala je Rebeka za The Sunday Times.

Pročitajte još: Predator kao kućno mače: Snimljena najređa vrsta divlje mačke (VIDEO)

Rebeka je bez promišljanja skočila u vodu i sela krokodilu na leđa. Ubola ga je u oči i tako je pustio njenu prijateljicu te su obe uspele da otplivaju natrag na obalu. Srećom, krokodil se povukao i nije više nikog napao. Zahvaljujući neizmernoj hrabrosti svoje prijateljice, iz bolnice su potvrdili kako je Latoja prošla s lakšim povredama na ruci i bedru.

Njene povrede, ističe Latojin otac, nisu ozbiljne i uskoro će biti otpuštena iz bolnice. Dodaje kako mu još uvek nije jasno kako je Rebeka spasila njegovu ćerku od krokodila, ali joj je, kaže, beskrajno zahvalan na tome.

(vecernji.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije