STARIJA žena novozaražena je osoba korona virusom u Prnjavoru, a treća je sa nedavne sahrane u ovdašnjem selu Ilova. Mogući nadolazeći problem je, kako saznajemo, u tome što je novozaražena žena, nakon sahrane, imala brojne kontakte i na više-slavi!


-Na području opštine Penjavor, registrovano je jedno lice, starije životne dobi, pozitivno na virus koronu. Lice je epidemiološki vezano za prethodna dva registrovana slučaja (sahrana održana početkom maja) i ostvarivalo je dalje kontakte na području opštine-saopšteno je danas iz Opštinskog štaba za vanredne situacije Prnjavor.


Kako su “Novosti” pisale, ranije je jedna starija Prnjavorčanka zaražena korona virusom, ali je prijavila da je bila u kontaktu samo sa suprugom koji je preminuo.


-Suprug je sahranjen u subotu, a na sahrani je bilo socijalnih kontakata zaražene žene sa stanovništvom naše lokalne zajednice. Te kontakte trenutno ispituje Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Prnjavor-rekao nam je tada, u srijedu 6. maja, načelnik opštine i komandant štaba Darko Tomaš.


Ispostavilo se da je zaražena pokojnikova supruga primajući saučešće i na druge načine imala brojne kontakte. U proteklih desetak dana još je zaražen jedan muškarac srednje životne dobi i zadnjezaražena starija žena, svetroje sa sahrane na ilovskom području.


Pročitajte još: Prnjavorčanka zaražena koronom, na sahrani supruga bila u kontaktu sa sugrađanima


-Nevolja je u tome što je novozaražena žena, uprkos našim upozorenjima da se sugrađani uzdrže od masovnih okupljanja, bila i na slavama. Istražujemo i te kontakte-zabrinut je Tomaš.


Pod zdravstvenim nadzorom na prnjavorskom području trenutno se nalazi 229 osoba, a po odobrenju epidemiologa, 1.496 osobe su izašle iz nadzora.