Posle sastanka Premijera RS i predstavnika ruske kompanije: Zarubežnjeft ostaje u Srpskoj, nema otpuštanja radnika!

NovostiOnline/S. M.

14. 02. 2020. u 19:39

После састанка Премијера РС и представника руске компаније: Зарубежњефт остаје у Српској, нема отпуштања радника!

Foto Vlada RS

Ruska kompanija „Zarubežnjeft“ ostaje u Srpskoj i želi da proširi poslovanje. Ovo je poručilo rukovodstvo ove kompanije u razgovoru sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem
Ruska kompanija „Zarubežnjeft“ ostaje u Srpskoj i želi da proširi poslovanje. Ovo je danas poručilo rukovodstvo ove kompanije u razgovoru sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.


– Naglasili su da je u „Rafineriji nafte Brod“ trenutno zaposleno 676 radnika, čija je plata veća za 30 odsto od prosečne plate u Republici Srpskoj, i da će se trend rasta plata nastaviti u narednom periodu. S tim u vezi, rukovodstvo ovog privrednog društva je potvrdilo da neće doći do otpuštanja radnika – saopšteno je iz Vlade RS nakon ovog sastanka.


Delegaciju kompanije „Zarubežnjeft“ predvodio je generalni direktor Sergej Kudrjašov, a tokom sastanka je razgovarano o aktivnostima koje kompanija „Zarubežnjeft“ provodi u RS i poslovnim planovima za naredni period. Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i uvjerenje da će ta saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.


Na sastanku je poseban akcenat stavljen na projekte autonomne gasifikacije „Rafinerije nafte Brod“, proširenja mreže benzinskih stanica, izgradnje solarnih elektrana, elektrana na gas i proizvodnje vodonika.


– Sagovornci su se usaglasili da je realizacija ovih projekata, kao i projekat gasifikacije RS od strateškog značaja, jer će, između ostalog, proizvedeni energenti biti plasirani na tržišta zemalja u regionu, čime će se dodatno ekonomski osnažiti Srpska, navodi se u saopštenju.


Predsednik Vlade RS Radovan Višković istakao je da je opredeljenje Vlade da ova kompanija unapredi svoje poslovanje, te da će pružiti punu podršku realizaciji svih navedenih projekata.


– Predstavnici „Zarubežnjefta“ su poslali jasnu poruku da u ovom regionu vide dosta prilika za saradnju, kao razvojnu šansu u bogatim resursima kojima raspolaže Republika Srpska, dodaje se u saopštenju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije