DAROVI ZA MATURANTE: Gradonačelnik Brčkog primio najbolje đake

M. D.

utorak, 09. 07. 2019. u 06:00

ДАРОВИ ЗА МАТУРАНТЕ: Градоначелник Брчког примио најбоље ђаке
Milić je u svom kabinetu ugostio Stanka Lukića iz Tehničke škole, Elmu Žilić iz Ekonomske, Adisu Bajramoviću iz Gimnazije, te Marinu Marković iz Poljoprivredno-medicinske škole

GRADONAČELNIK Brčko distrikta Siniša Milić u prisustvu šefa Odeljenja za obrazovanje Senada Osmanovića primio je učenike generacije srednjih škola Distrikta i uručio im simbolične poklone, tablete, koji će im koristiti u daljem školovanju.

Milić je u svom kabinetu ugostio Stanka Lukića iz Tehničke škole, Elmu Žilić iz Ekonomske, Adisu Bajramoviću iz Gimnazije, te Marinu Marković iz Poljoprivredno-medicinske škole.

- Odnos lokalnih i drugih nivoa vlasti prema mladima je odnos prema našoj budućnosti. Onako kako se odnosimo prema mladima, ne samo simbolički nego i u smislu konkretnih aktivnosti, takva će nam sigurno biti i budućnost - istakao je Milić.

- Na nama je da takvim mladim i uspešnim pojedincima obezbedimo kvalitetne uslove za život - rekao je Milić.

Pročitajte još -Brčko: Đaci prizivaju nastavnike

Brčanski gradonačelnik izrazio nadu da će se ovi mladi ljudi, nakon školovanja, zadržati na prostoru Brčkog i BiH, i da će se o njima i njihovim uspesima veoma brzo čuti, i da će po završetku njihovog školovanja, biti zaposleni na istaknutim mestima u Brčkom.

Jedna od učenika generacije Adisa Bajramović je ovom prilikom rekla je da je predivno biti đak generacije.

- Ponosna sam na sebe, svoje roditelje i profesore, koji su mi pomogli da dođem do ovog uspeha. Upisala sam Fakultet medicinsko-laboratorijske dijagnostike na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, tako da se nadam da će mi ova titula pomoći da nastavim ostvarivanje svojih ciljeva - rekla je Adisa.

Sve četvoro najboljih maturanata iz brčanskih srednjih škola će prema Pravilniku imati obezbeđene stipendije već za prvu godinu studija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije