SLAVIŠA Ratković (53) iz Trebinja hicem iz pištolja ubio je u utorak svoju suprugu Ljiljanu Ratković (51), ćerku ratnog načelnika Trebinja Božidara Vučurevića, a potom je sebi pucao u glavu.

Ratković je, čudom, preživeo pucanj i satima je ranjen ležao na mestu zločina. Potom je zbrinut u trebinjskoj bolnici i zbog težine povreda prebačen je u Klinički centar Crne Gore. Smešten je u Odeljenje intenzivne nege, nalazi se u komi i lekari se bore za njegov život.

Zločin, koji je potresao Trebinje, dogodio se u utorak oko 15.30 u zgradi Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske gde je ubijena Ljiljana radila. Satima se o tome ništa nije znalo sve do 19 časova kada se Ljiljanin brat Zoran obratio policiji.


PROČITAJTE JOŠ: STRAVA U TREBINjU: Ubio suprugu, pa pucao sebi u glavu

- Čovek se zabrinuo jer mu se sestra nije javljala na telefon. Znao je da je ona do 16 časova dežurna na šalteru za overavanje knjižica. Budući da se nije javljala, otišao je do zgrade Fonda i ispred uočio Slavišin automobil - pojašnjava izvor blizak istrazi.

On kaže da je brat odmah posumnjao da se nešto čudno dešava, jer su Ljiljana i njen suprug u poslednje vreme bili u lošim odnosima. U braku su bili oko 30 godina, ali su se pre petnaestak dana razišli, posle višednevnih svađa.

SAHRANA U ČETVRTAK IZA Ljiljane Ratković ostalo je troje dece, sin Đorđe, i ćerke Dajana i Nikolina. Sahrana ubijene obaviće se u četvrtak na mesnom groblju kod Spasove crkve u Konjskom, u 17 časova. Sprovod polazi ispred gradske kapele u Trebinju u 16 časova.

- Ljiljanin brat je to prijavio policiji i ubrzo je otkriven stravični zločin - pojašnjava izvor iz policije.

Dežurni tužilac Žarko Milić objasnio je da je Ljiljana ubijena za šalterom na kojem je radila. Pucano joj je u glavu, a celi zločin su snimile nadzorne kamere u zgradi.

- Muž je prvo došao na šalter gde žena radi, pa otišao. Vratio se dvadesetak minuta kasnije sa ukrasnom kesom u ruci. Prišao je šalteru za overavanje knjižica i pucao u nju iz pištolja, a onda i sebi u predelu uha - rekao je Milić.

Kako "Novosti" saznaju, tokom uviđaja su pronađene tri čaure, i utvrđeno je da je jedan hitac ispalio ženi u glavu, drugi u plafon i treći u sebe.

Slučaj je kvalifikovan kao teški oblik nasilja u porodici sa smrtnim ishodom, a kao motiv zločina pominju se bračne nesuglasice.

U poslovnici Fonda zdravstvenog osiguranja u Trebinju svi su u šoku. Niko ne može da veruje kakva ih je tragedija zadesila. O Ljiljani imaju samo reči hvale.

- Strašno je to što se dogodilo. Ljiljana je bila vredan radnik i dobar prijatelj, ničim nije zaslužila da tako okonča - pričaju njene radne kolege.


PROČITAJTE JOŠ: Pretukao suprugu nasmrt, dobio 10 godina zatvora