Vrh SDS sad rasipa članstvo

S. M.

22. 12. 2018. u 13:35

Врх СДС сад расипа чланство

Milovan Bjelica, Foto Srna

Potpredsednik Srpske demokratske stranke Milovan Cicko Bjelica upozorava da je ugrožen opstanak partije. Rukovodstvo ne zna ko su kandidati na izborima u Trebinju, Doboju i Rudom

POTPREDSEDNIK Srpske demokratske stranke Milovan Bjelica smatra da će SDS, koji se nalazi u sudbonosnom trenutku, opstati, jer je veći i značajniji od sve ijednog pojedinca koji je u toj stranci bio ili kroz nju prošao, te da se sada vodi borba za to kakav će opstati. Bjelica kaže, za "Novosti", da stranka napred može krenuti tek kada pojedinci prestanu vređati neistomišljenike unutar nje, ali i lidere i političare drugih političkih partija, i napominje da vlast nije važnija od interesa Republike Srpske.

- Nikakva skrivanja iza saopštenja ne mogu da sakriju činjenicu da su SDS potrebne promene - kaže Bjelica.


PROČITAJTE JOŠ: Radnici čekaju veći minimalac

Konsolidacija može početi tek kada se počne poštovati Statut, a potom Program stranke, kada se unutar stranke bude jasno videla patriotska i demokratska orijentacija, kada se bude manje pričalo o ministrima u Savetu ministara od ministara u Vladi RS.

Dalje ističe da novim i mladim ljudima jasno treba pokazati koji nivo vlasti je važniji i onda neće biti moguće da neko članove SDS naziva "Bakirovim Srbima" ni u snu, a kamoli u prljavoj političkoj kampanji.

Bjelica navodi da je mnogo toga propušteno ili urađeno pogrešno tokom kampanje.

- Međutim mi o tome ne govorimo jer vanrednu skupštinu ne želi da zakaže, a redovnu prekine. Sve ovo je pokazatelj nepoštovanja članova i simpatizera stranke. Jer kada se ovako odnose prema izabranim predstavnicima, čemu može da se nada član ili simpatizer? - pita Bjelica.

Sekretarijat SDS, kako dalje kaže, ne radi svoj posao u skladu sa programom i statutom stranke.

- Generalni sekretar Igor Ostojić i Sektor za politiku i medije nije bio u stanju da pripremi predsednika i ostale ogranke stranke za kvalitetnu medijsku prezentaciju ni tokom kampanje, ali ni pre ni posle nje - kaže Bjelica.

O nedavno prekinutoj Skupštini stranke, Bjelica kaže da oni ne samo da nisu poštovali statut da raspušten opštinski odbor ne znači i prestanak članstva u Skupštini stranke, već nisu poštovali ni to da o tome mišljenje daje Statutarna komisija.

On navodi da najuže rukovodstvo stranke ne zna da li će imati kandidate i ko su kandidati na vanrednim lokalnim izborima u Trebinju, Doboju, Rudom i ostalim opštinama, a povrh svega gube se odborničke većine i rasipa članstvo.

- O svemu ovome mi ne razgovaramo, ne utvrđujemo činjenice i uzroke, ne pravimo planove kako probleme rešiti. Bavimo se jednim čovekom, koji čitavu stranku drži kao taoca u svojoj igri predsednikovanja - napominje Bjelica.


PROČITAJTE JOŠ: PRVI PUT NIJE ČITAO TEKST: Stanivuković ponovo polagao zakletvu u NSRS

VANREDNA SKUPŠTINA

MILOVAN Bjelica ističe da je vanredna Skupština potrebna da bi se konačno selo i razgovaralo o svim pitanjima koliko god ona bila teška i koliko god vremena bude potrebno da bi raščistili sve što se godinama guralo pod tepih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije