Dodik i Ivanić u izbornom klinču zbog Britanaca!

S. MIŠLjENOVIĆ

subota, 29. 09. 2018. u 08:15

Додик и Иванић у изборном клинчу због Британаца!

Dodik i Ivanić

Prepucavanja kandidata za srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine ne jenjavaju. Predsednik RS tvrdi da njegov rival licemerno traži dokaze

ČLAN Predsedništva BiH iz RS Mladen Ivanić izjavio je u petak u Banjaluci da vlast u Srpskoj nije ponudila nijedan dokaz o mešanju stranaca u opšte izbore, dodavši da niko ne treba da se meša u izborni proces u BiH pa ni Srbija. Komentarišući stavove predsednika RS Milorada Dodika o mešanju stranaca u izbore u Srpskoj, Ivanić je rekao da za “ogromnu priču o uplivu stranih ambasada u izbore nije pružen nijedan dokaz i da je cela priča bazirana na 40 Britanaca”.

Pročitajte još: Dodik: Kroje izbornu volju sa 20 miliona evra

- Ako Dodik ne želi da meni da bilo kakav dokaz o njihovim nelegalnim aktivnostima, neka o tome obavesti medije i javnost, to je njegova obaveza, a ja ću onda preduzeti mere da tih 40 ljudi bude proterano. Ovo je tipična prazna priča - tvrdi Ivanić.

Milorad Dodik, predsednik RS, izjavio je da se srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić na konferenciji za novinare pravio Englez, po svom starom običaju”.

- Toliko se trudio da zaštiti svoje mentore iz Velike Britanije da je čak demantovao i samog ministra odbrane te zemlje, koji je potvrdio da ta država šalje vojnike, odnosno obaveštajce u BiH i da ih šalje zbog izbora - istakao je Dodik.

On je ocenio da “Ivanić licemerno traži dokaze ne bi li na taj način prevario građane u Srpskoj”.

Pročitajte još: Morin Kormak "kroji" glasove u Srpskoj

- Da li mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao dokaze da Obaveštajno--bezbednosna agencija BiH nelegalno prisluškuje rukovodstva Srbije i Republike Srpske? Pa šta je tim povodom učinio? I nakon toga još je javno lagao da nema dokaze. Zna Ivanić veoma dobro i ko je došao u Republiku Srpsku i zašto je došao, i ko je sve iz SzP uključen u tu operaciju. Zna Mladen Ivanić i ko je pare primio, i koliko je para primio i koji su sve to političari i mediji priključeni na englesku “infuziju” - naglasio je Dodik.

On je pojasnio da iskreno niko nije ni očekivao da Ivanić izađe pred javnost RS i prizna da je saradnik engleske obaveštajne službe.

- Ali smo očekivali da ima bar još malo obraza, da nije sve prodao Britancima, pa će prokomentarisati ili se izviniti za lažne optužbe koje je izneo na račun Srbije i predsednika Vučića o navodnom mešanju u izborni proces u Srpskoj, čime je samo natovario dodatni teret i problem našem bratskom narodu - ocenio je Dodik.

Ivanić je, između ostalog, izjavio i da treba da se kaže koje su konkretne nevladine organizacije i mediji u koje je iz stranih izvora uloženo 40 miliona KM kako bi uticali na izbore u Srpskoj i šta im je cilj.

- Ako im je cilj rušenje RS, što Dodik tvrdi, onda je njegova obaveza bila da kao predsednik preduzme mere. Očekujem da izađe sa spiskom nevladinih organizacija i da stane iza toga što tvrdi, jer je u protivnom saučesnik. On treba da uhapsi sve za koje zna da deluju protiv Srpske, jer je on predsednik Republike i on treba da štiti ustavni poredak - poručio je Ivanić i dodao da tek ukoliko dobije dokaze o mešanju stranaca u izbore od predsednika Vučića onda će ih komentarisati.

NEMA DOKAZA

MLADEN Ivanić je rekao da je njegov stav da ne treba da komentariše nijednog političara u Srbiji.

- Ovo je naša politička bitka, u koju ih više uvlače domaći političari - izjavio je Ivanić i dodao da nema dokaze da se iko meša i da niko ne treba da se meša, pa ni Srbija. - Ako se neko pronađe u tome, šta ja mogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

wz20s

29.09.2018. 22:56

Ko god voli Dodika, nije iz RS. Mi koji zivimo ovde, vrlo dobro znamo njegove blagodeti. Od akciza do ubijanja po ulicama.