Sveti Sava svako zlo POBEĐUJE: Slava hrama Svetog Save u kasarskim livadama kod Šapca (FOTO)

Novosti Online /V.Mitrić – A. Delić

nedelja, 10. 05. 2020. u 22:15

Свети Сава свако зло ПОБЕЂУЈЕ: Слава храма Светог Саве у касарским ливадама код Шапца (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Episkop šabački i administrator valjevski, Lavrentije, služio je svetu arhijerejsku liturgiju, povodom krsne slave, Spaljivanja mošti Svetoga Save
Episkop šabački i administrator valjevski, Lavrentije, služio je svetu arhijerejsku liturgiju, povodom krsne slave, Spaljivanja mošti Svetoga Save, u Kasarskim livadama, kod Šapca, koja je posvećnja prvom srpskom arhiepiskopu i prvoučitelju.

Vladika je naglasio da, kao što se kaže i u popularnoj pesmi, Sinan paša spaljivanjem moštiju Svetoga Save, nije uspeo da poništi ni njega ni njegovo delo, ni našu vezanost za njega.

- Bili smo i ostali na svetosavskom putu, kao verna i zahvalna deca oca svoga, zanjući da je to put bez mane, koji nas nikada neće ni ostaviti ni zavesti pod Goleč planinu, kako se popularno kaže u narodu -rekao je vladika Lavrentije. -Slaveći Svetoga Savu, tu mudru i pametnu glavu našeg roda, naših slavnih Nemanjića, slavimo putokaz za život, koji još niko kao što je on nije pripremio, objasnio, pojasnio, trasirao i da na upotrebu za sva naša pokolenja.


Vladika je rekao da je deo svetosavske radosti i Duhovno kulturni i sportski centar uz ovu crkvu, gde postoje odlični sadržaji za decu i omladinu, od igraonica, sportskih terena, amfiteatra, a uskoro će mališane koji pate od autizma dobiti kutak po najvišim svetskim standardima.Episkop Lavrentije je površinu od devet hektara, koja je ostavljena za izdržavanje episkopa, dao na upotrebu narodu, pre svega mladoj generaciji.


Komentari (1)