VREMENA u Srbiji nisu uvek bila laka, ali dani u kojima se sada nalazimo odavno nisu bili teži. Zbog epidemije virusa korona ima i onih koji su ostali i bez ono malo mesečnih primanja koja su do marta zarađivali.

Kako bi im bar malo olakšale ove dane, sedam dopisnica našeg lista iz cele Srbije, poklonile su svoje vaučere za kupovinu u prodavnicama "Univereksporta", najsiromašnijim porodicama u Subotici. Naše koleginice su te vaučere dobile od Kompanije "Novosti" kao poklon za Dan žena.

Uz pomoć vrednih žena iz grupe "Obrok za porodicu" u Subotici, koje čine sve da više od stotinu porodica ne bude gladno, vaučeri su stigli do onih kojima su u ovom trenutku najpotrebniji.

- Pomoć nije velika, ali je zaista data od srca - kaže Jelena Ilić iz Smedereva, u ime svih sedam dopisnica našeg lista. - Želele smo da olakšamo nekim porodicama svakodnevne muke u ovo smutno vreme, da pokažemo solidarnost koja je danas, više nego inače, potrebna svima. Želimo da podstaknemo i ostale da učine nešto za druge, jer ako svako ponudi delić svoje solidarnosti i ljubavi, lakše ćemo prebroditi dane pred nama. Naš gest je samo kap u moru, a heroji su oni koji velika dela čine svakoga dana.

POMAŽU SVAKODNEVNO IAKO je vanredno stanje, "Obrok za prodicu" nastavlja da pomaže svojim sugrađanima. Zahvaljujući donaciji jednog subotičkog preduzeća, podeljeno je 40 paketa sa sredstvima za higijenu i dezinfekciju. A budući da se poštuju preporuke da se smanje međusobni kontakti, oni koji žele da pomognu upućuju se direktno na porodice kojima je ta pomoć neophodna.

Među onima kojima je dar naših koleginica bar malo ulepšao sumornu svakodnevicu je i Elvira Godar iz Subotice, vredna žena koja ne preza da radi svaki fizički posao samo da bi prehranila svoje dete. Zbog epidemije ostala je i bez posla, bez ono malo mukom zarađenog hleba.

- Nemam reči da opišem koliko mi ovo znači - kaže nam Elvira Godar, samohrana majka petogodišnje devojčice kojoj je uskoro rođendan. - Sada mi je pao veliki kamen sa srca. Bar ću ćerku nečim moći da obradujem.

Sa mnogo emocija poklon naših koleginica primila je i baka Edita Nađ. Ona se, posle ćerkine smrti, sama brine o maloletnoj unuci:

- Sada kada sam dobila ovaj vaučer, odmah ću da pokupujem najosnovnije životne namirnice, da ne razmišljam šta mojoj unuci da spremim za ručak.