Video snimak predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako čita dokument Centralne izborne komisije Kosova i Metohije na albanskom jeziku postao je viralan na društvenim mrežama i albanskim medijima.


Većina medija na albanskom jeziku izvestila je o tom događaju još tokom konferencije za štampu predsednika Srbije i predstavnika Srpske liste, a onda su usledili i komentari na društvenim mrežama.


Vučić je iznenadio sve, čitao je na albanskom i šalio se sa albanskim novinarom tokom konferencije za štampu”, piše list Tema, jedan od glavnih listova u Tirani.


Albanski portal "Sot" piše da je Vučićev klip postao viralan nakon pisanja srpskih medija I da se širi najvećom brzinom.


Događaj je privukao ogromnu pažnju i na albanskim medijima na Kosovu i Metohiji.


"Predsednik Srbije je juce procitao dokumenta na albanskom i onda se okrenuo ka novinaru Tv Klan/Abc News iz Tirane i pitao ga ''je l'' u redu Seferi?'', a onda je pohvalio novinara kako priča srpski, pa naveo da I on moze da nauci po nešto albanski, ali da ipak nije pametan kao kandidati Nenad Rašić i Rada Trajković", piše kosovski portal "Frontonline".


PROČITAJTE I: IZBORI NA KiM: 117.808 glasača bira 10 srpskih poslanika


Mnogi su komentarisali način čitanja predsednika Srbije i to koliko tačno čita.


To je pokrenulo raspravu i u medijima i na društvenim mrežama o srpsko-albanskim odnosima i da li je pomirenje moguće, a u jednom od komentara se primećuje da predsednik Vučić razume da se mržnjom ne može ići napred, mada uz napomenu - "u poslednje vreme".


Predsednik Srbije je u petak, na konferenciji za novinare, pročitao zaglavlje dokumenta CIK-a I našalio se sa dopisnikom TV Klan iz Albanije. Taj deo snimka možete da vidite posle 3:25 minuta na video klipu ispod.