Đilas minirao ujedinjenje DS

D. M.

16. 09. 2019. u 14:00

Ђилас минирао уједињење ДС

Foto Tanjug

Na sednici Glavnog odbora demokrata bez odluke o izbornoj skupštini nove stranke. Po svaku cenu pokušava da Lutovca održi na čelu demokrata do izbora

POD pritiskom Dragana Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde, na dnevni red sednice Glavnog odbora DS, održane u subotu, nije uvršćeno zakazivanje izborne skupštine ujedinjenih demokrata, kojima treba da se priključe i stranka Borisa Tadića SDS i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, saznaju "Novosti".

Inicijativu da se na GO odlučuje o ovom pitanju pokrenuo je Bogdan Tatić, predsednik vračarskih demokrata, koji je tražio da se glasa o tome da se izborna skupština nove, ujedinjene Demokratske stranke, zakaže do kraja godine. Međutim, taj zahtev je odbijen, a njemu nije dozvoljeno čak ni da sa govornice obrazloži svoj predlog.

PROČITAJTE JOŠ - Demokrate zajedno u bojkot

Naši izvori tvrde da Đilas po svaku cenu pokušava da odloži konstituisanje UDS, kako bi na čelu DS do izbora ostalo aktuelno rukovodstvo, predvođeno Zoranom Lutovcem. Oni dodaju da se odlaganjem ujedinjenja "varaju i članstvo i birači", jer je to najavljeno još pre nekoliko meseci, a ništa se ne dešava.

Demokrate su na sednici GO donele odluku o bojkotu izbora, protiv koje su se već izjasnili gotovo svi poslanici u Skupštini i viđeniji članovi Političkog saveta. Zato mnogi od njih nisu želeli da glasaju kada je to pitanje došlo na red. Održana je i konstitutivna sednica Ujedinjene demokratske stranke, kojoj su prisustvovali članovi GO sve tri partije, ali nije bilo reči o konkretnim daljim koracima spajanja.


GDE JE PLAN?

DRAGOLjUB Mićunović, koji je protiv bojkota izbora, poručio je pre sednice GO da na nju ne želi da dođe. Bivši lider DS Dragan Šutanovac, na konstitutivnoj sednici kritikovao je saborce da je pet sati slušao o zamerkama na račun Vučića, a ni reč o planovima i kursu stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (30)

Milica

16.09.2019. 15:02

Djilas je prvo od DS napravio duznika a potom im nametnuo Lutovca za stecajnog upravnika.

Lane

16.09.2019. 15:10

Šta ovaj Djilas više glumi?! Nikako da se pomiri sa cinjenicom da je svoje odavno odsvirao !

Nebojsa

16.09.2019. 15:39

Provereno za Dragana Đilasa i njegove "žute" drugove da znaju veoma dobro da unazade sve...nema pardona, narod zna.

Uros

16.09.2019. 15:41

Djilas na sve nacine pokusava da unisti ostale stranke, kako bi mogao da ih kupi i da upravlja njima.

star

16.09.2019. 15:42

Od Đilasa se tako nešto i očekivalo, jer po svaku cenu želi da ovlada čitavom opozicijom.

Momo

16.09.2019. 16:11

Djilas drzi sve koji su u SZS pod kontrolom i tako sebe cini prividno jacim,a demokrate ce da unisti.

Sanja

16.09.2019. 16:45

Ujedinjenje DS nece se ne desiti jer lideri stranaka koji trebaju da se ujedine nece moci da se dogovore oko ko ce eda bude glavni.