Demokrate zajedno u bojkot

Tanjug

15. 09. 2019. u 00:45

Демократе заједно у бојкот

Foto Tanjug

Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i stranka Zajedno za Srbiju odlučile su na konstitutivnoj sednici Ujedinjene demokratske stranke da zajedno bojkutuju naredne izbore

Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i stranka Zajedno za Srbiju odlučile su na konstitutivnoj sednici Ujedinjene demokratske stranke da zajedno bojkutuju naredne izbore.

Prethodno je na Glavnom odboru DS donela odluku da neće izaći na predstojeće izbore pod ovim uslovima, ali će nastaviti borbu za stvaranje uslova za održavanje slobodnih i poštenih izbora. Predsednik DS Zoran Lutovac je rekao novinarima da je samo četvoro od 200 prisutnih članova odbora bilo protiv odluke o bojkotu.

Predsednik SDS Boris Tadić je rekao da se za neizlazak na izbora zalaže duže od godinu dana i da je "rad na formiranju i obnavljanju velike Demokratske stranke važniji zadatak od bojkota", dok je lider partije Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović istakao da su se odlučili na bojkot jer nije ispunjen njihov zahtev da se do 15. septembra smene svi članovi REM-a.

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, u Vrbasu je izjavio da je njegova partija počela kampanju protiv izbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Сретен

15.09.2019. 10:05

@srdjan:Шта ћеш ти рећи, ако изађе 40% и више?