Moga brata više nema, šta će mi saučešće zločinca: Brat brutalno likvidiranog Nebojše Markovića o priznanju Čaba Dere

Z. USKOKOVIĆ

11. 01. 2020. u 11:02

Мога брата више нема, шта ће ми саучешће злочинца: Брат брутално ликвидираног Небојше Марковића о признању Чаба Дере

Slaviša Marković

Slaviša Marković o priznanju osuđivanog ubice da je likvidirao njegovog brata Nebojšu (37)

MOJ brat bi danas bio živ da je onaj što ga je ubio bio tamo gde mu je bilo mesto. Na mnoga pitanja treba da odgovara onaj što ga je pustio iz zatvora pre vremena. Šta će njegovoj porodici, meni, mojim roditeljima, saučešće zločinca. Moga brata više nema.

Ovako je u petak za "Novosti", više razočarano nego ljuto, Slaviša Marković prokomentarisao izjavu ubice Čaba Dera u kojoj je priznao da je 5. januara prošle godine, uoči Badnjeg dana, ubio njegovog rođenog brata Nebojšu (37) i navodno izjavio saučešće porodici žrtve. Zločin se dogodio na Banovom brdu u Beogradu.

Pročitajte i:Čaba Der priznao ubistvo, a prva rečenica šokirala je istražitelje

- Da čovek koji je optužen za ubistvo moga brata svojevremeno nije bio amnestiran, Nebojša bi danas bio živ - kaže Slaviša. - Kazna mu je skraćena za dve i po godine.

Čaba Der je za ubistvo Branislava Jelačića, počinjeno u Novom Sadu 2004., bio osuđen na 15 godina zatvora. Sa izdržavanja kazne je pušten ranije, februara 2017, a u naredne dve godine počinio je još najmanje tri ubistva i jedno ranjavanje.

- Čiji su to propusti i da li će neko odgovarati za to što je pušten ranije? - pita Slaviša. - Nebojšu ništa ne može da vrati, ali verujem da će onaj ko mu je oduzeo život odgovarati i biti kažnjen za to.Nebojša Marković

Porodica Marković će sačekati da tužilaštvo i sud završe svoj deo posla, a onda će možda morati i da sami pravdu za ubijenog Nebojšu potraže na sudu. U poslednje vreme u medijima se objavljuju neke neistine koje ih dodatno pogađaju.

- Čekam sudski epilog svega toga - objašnjava Slaviša, inače prota u Šapcu, koga su mnogo, kako kaže, zaboleli pojedini napisi u medijima i pita otvoreno kome to ide u prilog, ko to i iz kojih razloga "izjednačava žrtvu i zločinca".

- Ne može žrtva da se poistoveti sa zlikovcem - navodi Nebojšin brat. - To ne sme i ne može da se radi. Zna se ko je zlikovac, a ko je žrtva.

Čaba Der

POGREŠNA TEORIJA

KRAJEM prošle godine se u jednom nedeljniku pojavila navodna teorija po kojoj Nebojša Marković nije ubijen greškom, već da je stradao u obračunu crnogorskih klanova. Izvor "Novosti" blizak istrazi navodi, međutim, da to nije tačno i da svi dokazi govore u prilog da je meta tog 5. januara 2019. godine na Banovom brdu bio A. Š., koji živi u istoj zgradi, a ne Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije