Čaba Der, koji se sumnjiči za nekoliko brutalnih likvidacija širom Evrope, navodno je priznao ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu.


Kako piše Index.hu, Der je saslušan u istražnom zatvoru u Mađarskoj u prisustvu advokata, gde je, navodno, priznao zločin na Banovom Brdu, iz januara prošle godine.


Ovaj zločin koji je potresao Srbiju, snimile su sigurnosne kamere, a na snimku je zabeleženo kako ubica sa osmehom na licu prilazi Markoviću dok je ovaj sklapao dečija kolica i hladnokrvno ga ubija.


Kako prenose mađarski mediji, Der je saslušan u utorak na zahtev iz Srbije, a svoj iskaz počeo je izjavljivanjem saučešća porodici ubijenog Markovića.


On se navodno branio da je morao da ubije Markovića jer je strahovao za svoj život i nije imao izbora. Takođe je naveo da vozač automobila koji ga je dovezao i odvezao nije imao pojma šta on namerava da uradi i da je bio šokiran onim što je video.


Osumnjičeni ubica je rekao da je vozač ubrzo otišao i naglasio da mu je žao što je čoveka koji nije imao pojma o čemu se radi označio kao saučesnika.


Inače, prema podacima španske policije, Čaba je 28. avgusta 2017. u Barseloni vođi rakovičkog klana Nebojši Stojkoviću Stojketu (51) četiri puta pucao u glavu i grudi, a prst mu je odsekao u znak opomene. Široj javnosti je postao poznat 5. januara 2019, kada je hladnokrvno ubio Nebojšu Markovića (37) na Banovom brdu.


Kamere za video-nadzor su ga snimile dok je u beloj jakni i sa osmehom na licu prišao Markoviću i ubio ga. Ispostavilo se da je ubio pogrešnog i da porodica Marković i čovek koji je bio na meti žive u istoj zgradi.


Kamere su ga snimile i 30. juna 2018. u Amsterdamu, kada je u jednom italijanskom restoranu naočigled brojnih gostiju hladnokrvno pucao u glavu Ivanu Serdarušiću (62), kontroverznom hrvatskom biznismenu, koji je učestvovao u švercu 100 kilograma kokaina.


Pročitajte još: Mađarski mediji: Čaba Der priznao ubistvo na Banovom Brdu


Mađarska policija ga sumnjiči da je 20. septembra 2018. ubio biznismena Lasla V. na jednom parkingu u Budimpešti tako što ga je naterao da klekne i pucao mu u glavu.


Njegovo telo je bacio u obližnji potok i pobegao, a u automobilu ubijenog su pronađeni droga i novac. Sumnja se da su došli u sukob jer je Čaba pokušao da mu proda drogu pomešanu sa zaslađivačem.


Izvor: informer.rs