PRED Drugim osnovnim sudom u Beogradu, za četrtak je zakazan nastavak glavnog pretresa bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i još trojici optuženih za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića iz Grocke, tačno pre godinu dana, na današnji dan. Simonović i ostali u četvrtak treba da pred sudom iznesu svoje detaljne odbrane.

- Ubeđen sam da je do sada bilo opstrukcija. Poslednji put nije došao jedan od optuženih. Nadam se da će konačno svako reći šta ima, pa i ja, i verujem da će sud dovesti postupak do kraja - kaže, za "Novosti", Milan Jovanović.

Bivši predsednik opštine Simonović, koji se tereti za podstrekivanje na paljenje kuće novinara, na početku postupka negirao je krivicu. Aleksandar Marinković, Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za teško delo protiv opšte sigurnosti, delimično su priznali delo, ali će svoje verzije događaja izneti tokom odbrane.


PROČITAJTE JOŠ - "NOVOSTI" SAZNAJU: Traže osam godina zatvora za SimonovićaDrugo osnovno javno tužilaštvo zatražilo je maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za bivšeg predsednika opštine Grocka, za okrivljene Vladimira Mihajlovića i Igora Novakovića pet godina, a za Aleksandra Marinkovića kaznu zatvora u trajanju od šest godina.

Inače, Bojana Cvetković Šijacki je ranije priznala krivicu za saučešće u paljenju kuće Milana Jovanovića, sklopila sporazum sa tužilaštvom, i izdržala kaznu od šest meseci kućnog zatvora.


Dragoljub Simonović, foto T.Valić

Novinar tvrdi da je sve ovo posledica pokušaja zastrašivanja i osvete Simonovića zbog niza objavljenih tekstova o navodnim zloupotrebama prvog čoveka Grocke.


PRIJAVE

OD paljenja kuće do danas, bivši predsednik opštine Grocka podneo je čak 16 prijava za klevetu protiv Milana Jovanovića i Željka Matorčevića, vlasnika portala "Žig info".