Priština presudila Todosijeviću: Kazao istinu o Račku, dobio dve godine zatvora

Novosti Online

05. 12. 2019. u 10:44

Приштина пресудила Тодосијевићу: Казао истину о Рачку, добио две године затвора

Foto Tanjug/ R. Prelić

Biviši ministar administracije i lokalne samouprave osuđen je zbog „podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“

Osnovni sud u Prištini osudio je u četvrtak na dve godine zatvora bivšeg ministra administracije i lokalne samouprave, Ivana Todosijevića, prenosi Kosovo Online.

Todosijević je osuđen zbog „podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“.

Odbrana Todosijevića je najavila da će se žaliti na ovu presudu.

Razlog za podizanje optužnice bila je izjava Todosijevića povodom 20 godina bombardovanja SR Jugoslavije kada je na obeležavanju dana bombardovanja u Zvečanu izjavio:

Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju“.

Pročitajte još - SLUČAJ RAČAK: Podvala SAD koja traje dve decenije

Todosijević je na izborima koji su održani 6. oktobra dobio podršku građana i nalazi se na listi 10 kandidata Srpske liste koji su izabrani za budući saziv Skupštine Kosova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

sara

05.12.2019. 14:09

Umesto šiptari da optužuju i zatvaraju svoje kriminalce, lopove i ubice, oni optužuju nedužne srbe!!!.