ODžACI TUGUJU ZA VIKTOROM: Nema našeg Vite, Nećemo te zaboraviti

S. BABOVIĆ

12. 07. 2019. u 08:02

ОЏАЦИ ТУГУЈУ ЗА ВИКТОРОМ: Нема нашег Вите, Нећемо те заборавити

Mesto na kojem je poginuo Viktor Lazarević Foto "Fejsbuk"

Kod Trstenika svi i dalje u šoku posle pogibije devetnaestogodišnjaka. Sa drugom prelazio put na biciklu, kada ga zakačio "reno megan"

OTIŠLI smo kod porodice, zapalili sveću i odneli venac. Ovo je jedan od najtužnijih dana za našu školu, za sve profesore i učenike. Ne možemo da prihvatimo šta se dogodilo - kaže za "Novosti" Svetlana Mihailović, direktorka Gimnazije "Vuk Karadžić" u Trsteniku, koju je nedavno završio Viktor Lazarević (19), mladić nastradao u saobraćajnoj nesreći u Odžacima.

Maturant je bio na benzinskoj pumpi pre udesa, zajedno sa svojim dobrim drugom je kupovao slatkiše. Navodno su se vraćali sa proslave punoletstva. Vozili su bicikle kada su krenuli preko magistrale. Drug je bez problema prešao na suprotnu stranu, ali je na Viktora naleteo "reno megan" beogradske registracije. Udario je u zadnji točak bicikla, oborio Viktora na zemlju, pa je nesrećni momak zadobio frakture lobanje i druge povrede opasne po život. U kolima se, kako saznajemo, nalazila porodica koja je krenula na more.

U Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku trebalo bi da pristignu rezultati obdukcije tela maloletnika, koja je obavljena u istom danu kada je i stradao. Kako nezvanično saznajemo, vozač nije zadržan u policiji, a istraga bi trebalo da utvrdi sve okolnosti koje su dovele do kobnog kontakta automobila i bicikla.


PROČITAJTE JOŠ - Maturant zgažen na putu, pred drugom! (FOTO)


U četvrtak je celo selo Odžaci bilo u dvorištu ožalošćene porodice Lazarević. Brojni prijatelji, rođaci, poznanici iz trsteničkog kraja i drugih gradova pristizali su na ovo tužno mesto, kako bi upalili sveću, izjavili saučešće i prisustvovali sahrani na lokalnom groblju. Neutešni su ostali i Viktorovi roditelji Dejan i Snežana, rođena sestra Suzana i mnogi drugi ljudi bliski Lazarevićima, koji važe za vrlo vrednu i čestitu porodicu. "Nema našeg Vite", "Nećemo te zaboraviti", moglo se čuti na svakom koraku u Odžacima, koji je dan posle pogibije osvanuo oblepljen umrlicama sa potresnim tekstom o "dragom i nikad neprežaljenom Viti".


PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA KOD TRSTENIKA: Poginuo mladić


- U toku dana sretao sam ga po nekoliko puta, i o njemu mogu da kažem, kao i o porodici, da nema boljih u Odžacima - rekli su nam meštani Odžaka. - Niko nije zaslužio ovakvu tragediju, a pogotovo ne tako dobri ljudi.


OSVETLITE PUT, SMANjITE BRZINU

MNOGI meštani sela Odžaci, koje je smešteno tik do državnog puta Kraljevo - Kruševac, požalili su se "Novostima" na mračan drum i brzu vožnju ovom magistralom.

- Mora još da se smanji brzina, da se ograniči. Vozi se i 80 kilometara na sat, a svetla nam tu gase pola sata posle ponoći, pa je nepregledno i neosvetljeno - žale se meštani. - Pre mesec dana u ataru našeg sela poginuo je i jedan mladić iz Kruševca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Alex

12.07.2019. 11:43

Mnogo se plasim biciklista na putu. Mala im je brzina i cesto ne vode previse racuna o tome da sami sebe sacuvaju. Da li je bio osvetljen ovaj bicikl, sa zadnje strane moze da ima eventualno macje oci sto nije dovoljno. Velika tuga, vel8ka tragedija.

Pedja

12.07.2019. 12:05

i u nemačkoj se svetla gase posle ponoći a ostaju upaljena samo na raskrsnici al ovde nema kume brate prijatelju partijski kolega pocepao mi prijavu

Kaciga Za Biciklu

13.07.2019. 05:02

Treba Uvesti Da Mladi obavezno Nose Kacige Za Biciklo, uvesti kazne kao Ako nebudu nosili. Pa tako lako Mladi gube život ., Moramo nešto Da Preduzmemo Da Decu Spasimo od Pogibije.