MATURANT Gimnazije "Vuk Karadžić" u Trsteniku Viktor L. (19), nastradao je vozeći bicikl u noći između utorka i srede na putu Kruševac - Kraljevo u selu Odžaci, kada ga je udario automobil. Kako nezvanično saznajemo, reč je o mladiću koji je bio jedan od najboljih učenika završne godine trsteničke gimnazije i koji je s uspehom upisao Filozofski fakultet u Kragujevcu.

PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA KOD TRSTENIKA: Poginuo mladić

Pred mladićem je bila blistava budućnost.

- Niko ne može da veruje da ga nema. Bio je divan mladić, jer osim što je imao sve petice i bio odličan đak, bio je vrlo vredan, kao i cela porodica. Pomagao je roditeljima i u poljoprivredi - pričaju, za "Novosti", prijatelji ove vredne porodice iz Odžaka. - Otac mu je radio kao vozač kamiona u Austriji, kao i u JKP "Komstanu", a majka u trgovini. Starija sestra je student Medicinskog fakulteta u Nišu. Svi su za primer. U selu nema kuće koja nije u žalosti zbog tragedije.

Kako je nesrećni mladić na biciklu nastradao na magistrali koju je nebrojano puta ranije prolazio istražuje Osnovno tužilaštvo u Trsteniku. Iz kruševačke policije je potvrđeno da je do nesreće došlo oko dva sata iza ponoći.

PROČITAJTE JOŠ - STRAVIČNI DETALjI TRAGEDIJE NA AUTO-PUTU: Poginuli otac i ćerka, beba od siline udarca ispala iz automobila (Foto / Video)

- Sumnja se da je vozilo "reno megan", kojim je upravljao pedesetogodišnji Beograđanin, udarilo u zadnji točak bicikla kojim je upravljao devetnaestogodišnji mladić - navode u policiji. - Biciklista je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", Viktor L. je zajedno sa još jednim drugom bio na benzinskoj pumpi kraj puta koja radi 24 sata. Tu su, na biciklima, svratili da kupe slatkiše. Drug je, navodno, uspeo da pređe ulicu, ali ne i nastradali maturant.

- Priča se da je jedan momak uspeo da pređe magistralu, ali da je nastradalog dokačilo vozilo, odnosno njegov bicikl - rekao nam je izvor "Novosti".

Više detalja biće poznato nakon istrage. Očekuje se da vozač "renoa" bude testiran na eventualno prisustvo alkohola, dok je telo nastradalog maturanta poslato na obdukciju.


NASTRADAO PEŠAK

OVO je, inače, bila druga nesreća koja se u ataru sela Odžaci dogodila u poslednjih mesec dana. Pešak A. Ž. (39) iz Kruševca je nastradao u junu dok se kretao kolovozom. Meštani Odžaka ocenjuju da je put rizičan, o čemu, kažu, svedoči nemali broj "krajputaša".